Igaz, hogy ha lejár a BKV bérletem, akkor 3 napig van időm újat venni anélkül hogy megbüntetnének?
Nem igaz. Nincs is már BKV bérlet. A BKK Budapest bérlet pedig a lejárat napját követő nap 02 órájáig érvényes. Tehát a lejárat után 2 azaz kettő órán át érvényes még.
Akik téged ezzel hitegettek, azok ostobák. A pótdíjazás szabályai a BKK weboldalán kerekperec le vannak írva.
Regen a havi berlet kov. ho 5-eig volt jo, de akkor is ha 10-en vetted. Emelle jott be kesobb a 30napos berlet, es újabban mar csak olyan havi berlet van, ami kov. honap azonos napjaig jo.
Tehát nem, ami ra van irva lejarati nap, aznap ejfelig utazhatsz vele.
"akkor 3 napig van időm újat venni anélkül hogy megbüntetnének?"
Korlátlan időd van. Ha csak 2 év múlva veszel újat, akkor sem büntetnek meg. Ha soha életedben nem veszel újat, akkor se. Persze, nem is utazhatsz a BKK-val.
"a következő hónap kezdőnappal megegyező napon 02 óráig"
Tehát a lejárat után még 2 óráig érvényes.
A mellékelt képen ott egy példa:
kezdőnap: 01. 11.
lejárat napja: 02. 10.
"kezdőnappal megegyező napon 02 óráig" ---> a példában ez 11. De a bérleten 10. szerepel lejáratként. Tehát a bérlet 11-én 02 óráig érvényes. És nem 10-én 23:59-ig...
Elnézést kérek a tényekért!
2. válasz szerintem a kötekedés miatt áll nullán, nem a tények miatt.
De akár helyes az, amit írsz, akár nem, egyik eddigi válasz sem a kérdésre felel.
NINCS türelmi idő, legfeljebb laza és fegyelmezetlen ellenőr.
A lejárat után egy másodperccel is pótdíjazhat.
Én 20 napig mutogattam a lejárt bérletemet az ellenőröknek, naponta négyszer (metró), s csak amikor a villamoson jött, akkor szólt, hogy ez nem lesz jó. Meg is lepődtem, részben azért a közel három hétért, részben azért mert 100%-ban biztos voltam, hogy van érvényes bérletem.
(Volt is, csak a pénztárcámban, nem abban a tokban, amit mutogatni szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!