Vonaton a kalauznak mit kell mondani, ha nem az állomáson vettem jegyet a pénztárból?
Ha az állomáson lehet venni, akkor ott kell venned.
Különben pótdíjjal jár a kalauznál a jegyvétel.
Azt is mondani kell, hogy hol szálltál fel, különben honnan adná a jegyet? :D
Ha a felszálló állomáson volt működő jegypénztár, akkor megbüntet.
Azt is mondani kell, honnan kéred a jegyet, hacsak nem rögtön felszállás után jön, és látta, hogy ott szálltál fel. Olyan indulási megállót mondj, ahol nincs éppen jegykiadás, különben 2600 Ft pótdíjat is felszámol a kalauz. Vannak kalauzok, akik ilyen esetben eleve szólnak, hogy inkább más megállótól adnák ki a jegyet, hogy ne legyen pótdíj.
Az állomások között itt lehet keresni: [link]
Érdekes kérdést vet fel, hogy szabálytalan-e, ha olyan állomáson szállok fel, ahol volt jegykiadás, de nem volt időm jegyet venni, ezért felszállok a vonatra, és a kalauztól egy korábbi megállótól kérem a jegyet, ahol tudom, hogy nincs jegykiadás. Vagyis a jegyet hosszabb távra veszem, mint amin utazom, így viszont nem kell pótdíjat fizetnem. Belekötjet-e kalauz, hogy "de láttam, hogy nem ott szállt fel" alapon. A kérdés persze elméleti, amióta bevezették a 10 % kedvezményt, mindig a Vonatinfó appon veszem a jegyet, akár van az állomáson jegykiadás, akár nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!