Helyijáratos buszokról tudtok pár infót mondani? Bővebben lent?
Üdv a helyijáratos buszokon lehet jegyet venni, hogy vagy a pénztárba kell?
Illetve helyijáratra is érvényes a diák igazolvány, bérletet is ellehet intézni?
Válaszokat előre is köszönöm, ne tartsátok magatokban ha tudtok valamit.
Városonként változik:
1. van, ahol csak elővételes jegy van,
2. van, ahol csak a sofőrtől lehet venni,
3. van, ahol van elővételes is, és a sofőr is, árul. Általában ekkor az elővételes olcsó.
Diákjegy általában nincs a helyijáratokon, tanulóbérletet viszont bármelyik városra vehetsz, függyetlenül az iskolától és a lakcímtől. Ez csak a nappalis és estis diákigazolványokra érvényes, levelezőssel, távoktatásossal nem lehet bérletet venni.
Településenként eltérő a rendszer, mondjuk én olyannal Magyarorszàgon csak néhàny Pest megyei autóbusz-állomáson találkoztam, hogy a buszvezetőtől ne lehetett volna jegyet venni. Még a BKK buszjáratok túlnyomó többségén is tudsz jegyet venni a sofőrtől, felár ellenében...
Helyi közlekedésre sehol sincsen diákjegy (hiszen az állam nem fizetne utána árkiegészítést), diákbérlet viszont minden EU/EGT tagállam diákigazolványával váltható.
Bocs, elküldtem hamarabb:
...A legtöbb városban még havi bérlet-rendszer van, néhol van félhavi, heti, kétheti, 30 napos (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!