Hogyan működik a budapesti tömegközlekedés tájékoztató rendszere?
Hogyan működik az a rendszer ami bemondja a megállókat? Valami GPS alapú nyomonkövetésen alapszik vagy kihelyezett érzékelőkkel működik?
Eddig nem sikerült megfejtenem, viszont nagyon kíváncsi vagyok rá.
Ha GPS-el működik akkor hogyha nincsen jel honnan tudja mi a következő megálló?
Ha pedig érzékelőkkel akkor mi van, ha terelve jár egy-egy járat?
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm szépen a választ, teljesen kielégítő volt! :D
Itt agonizálunk egy kollégával ezen már egy éve.
Tegnap a H5-ös hév bemondója Batthyányi tér irányába egy megállóval lemaradt :D Szépvölgyi útat elhagyva azt mondta be, hogy Batthyány tér végállomás következik, miközbe a Margit híd Budai hídfő következett :D Amikor megérkezett a Margit híd-hoz, akkor Batthyány tér végállomás, a viszontlátásra :D
1 éve a 1-es villamoson (Tátra) úgy mondta be mintha az ellenkező irányba indult volna el, majdnem leszálltam a következőnél, mert azt hittem elnéztem az oldalt :D Aztán rájöttem a bemondott Hős utca megálló nem így néz ki, a bemondó hülyült meg.
A BKK Futárt nem is ismered? Lassan 6 éve, hogy beüzemelték. Ha arra rápillantasz, elég egyértelművé válik, hogy műholdas helymeghatározás történik.
"Ha GPS-el működik akkor hogyha nincsen jel honnan tudja mi a következő megálló?"
A következő megálló az előző megállóból elég egyértelműen kijön. Az adott járat útvonala meg nyilván nem GPS-szel érkezik meg, az csak a pozíció meghatározására van.
"#3 ez régen volt így, a 2013 előtti rendszer az ajtónyitásokat számolta."
Most is össze van kötve a FUTÁR és a ajtónyitás, hiszen a FUTÁR onnan fogja tudni, hogy a jármű megállt egy megállóban, hogy ajtónyitás történt.
"Tegnap a H5-ös hév bemondója Batthyányi tér irányába egy megállóval lemaradt :D"
HÉV-eken és metrókon teljesen másképp működik a megállók bemondása, hiszen nincs rajtuk FUTÁR fedélzeti egység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!