Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Átlagosan milyen sebességgel...

Átlagosan milyen sebességgel halad a 3-as metró?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy nem sokat látok kifelé,nem igazán tudom meghatározni.
2008. nov. 8. 17:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az alagútban max. 70 km/h val haladhat.
2008. nov. 8. 18:45
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

ma a metrón épp azon gondolkodtam, hogy ma felteszem ezt a kérdést, csak kiment a fejemből... köszi! :| :D

csak 70 km/h? azthittem több :)

2008. nov. 8. 18:46
 3/14 A kérdező kommentje:

én is már több hete gondoltam rá,csak mindig elfelejtettem feltenni :]

én kevesebbre számítottam, mondjuk úgy 50-55re

2008. nov. 8. 19:09
 4/14 anonim válasza:
100%
50-55-tel megy. Ültem már a vezetőfülkében, egyik ismerősöm metróvezető és megengedte. Nagyon nagy élmény volt, akkor beszélgettünk, hogy mennyire szokott szágoldozni. Hát azt mondta ha 60-nal megy már ejnye bejnye jár neki, így betartja az 50
2008. nov. 9. 00:31
 5/14 anonim válasza:
100%
az 50 km/h-t. Tehát 50-55 körül. Onnan elölről teljesen más mint oldalról nézve, úgy is többnek tűnik, meg nagyon szűk is.
2008. nov. 9. 00:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kis érdekesség. Münchenben a Metro (U-bahn) 65-70km/h-val megy!
2008. nov. 9. 02:47
 7/14 anonim válasza:
100%

A régi autósiskolai oktatóm régen metró vezető volt, azt mondta, hogy egyszer éjszaka kipróbálták, de 70-75-nél többet nem megy, letilt vagy valami ilyesmi. De arra kíváncsi lennék, hogy hány lóerős :)

Smile

2008. nov. 9. 12:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A sebesség határ 80km/h amit természetesen nem érnek el. Ezt az 50km/h-t viszont nagyon alacsony számnak tartom, főleg azt hogy v.melyik előző válaszoló mondta hogy nem mehet többel mert ejnye bejnye lesz. Na akkor tisztázzuk hogy a 3-as metro AVR (Automatikus Vonatvezető Rendszer)rendszerrel megy, tehát nem a vezető dönti el a sebességet hanem a gép. Természetesen ez a rendszer kikapcsolható de arra a diszpécser engedélye kell, és ezt csak indokolt esetben engedi. Az AVR 72km/h-nál nem engedi gyorsabban menni a metrot, de akkor se 50-el megy... És akkor még egy kis érdekesség: a metro sofőr dolga annyiból áll, hogy ajtókat nyit, kommunikál a diszpécserrel és az utastájékoztatót kezeli.
2008. nov. 10. 22:04
 9/14 Asmodeus ***** válasza:
100%

A Válaszokat némileg korrigálnám. Jelenleg Metró segédvezető tanfolyami hallgató vagyok K-NY vonalon.

Az eddigi válaszokban leírt dolgok csak fél igazságok, szeretném őket teljes igazsággá tenni.

Szóval:

Alapvetően 2 Metró vonal van ( a Földalatti nem tartozik ide). És 3 féle "alap jármű típus".

Mindkét vonalnak van egy "vonalra engedélyezett legnagyobb sebesség" értéke, ami az Észak-Déli ( tehát 3-as) vonalon 80km/h . A Kelet-Nyugat ( 2-es) vonalon 70km/h

A 3-as vonalon a vonatok AVR-el mennek, vagyis alapvetően nem a vezető vezeti a vonatot, ő csak ajtót nyit-zár, utastájékoztatást vezérli illetve kommunikál a Központi Forgalmi Menetirányítóval.

A 2-es vonalon már többször is mentem a vezetőfülkében gyakorlás miatt és elég gyakran, főleg, ha késésben vannak mennek 70km/h-val is, alap esetben 50-60 körüli sebesség van, persze ez függ az állomástávolságtól, és a menetdiagramtól is.

A 2-es vonalon teljesen kézi vezetés van, így a vezető gyorsít, lassít és van Segédvezető, aki az ajtókat nyitja-zárja, utastájékoztatást ad.

Tehát a kérdésre a válasz röviden: átlagosan 50-60km/h sebességgel közlekedik a metró ( a 2-es vonalon ), de gyakran eléri a 70km/h sebességet is.

2009. jan. 21. 22:15
 10/14 anonim válasza:
100%

azta nekem senki nem hitte el itthon hogy 50 km/h körül

pedig én tudtam mert mivel közel van a falhoz és nem nagyon tudsz távoli dologhoz viszonyítani így gyorsnak tünik de nem az

2011. febr. 16. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!