Furcsa az, ha egy huszonéves a vonaton sört iszik?
Buszon én is nagyon sokszor hallom, hogy dobozos italt nyitnak ki, de legtöbb esetben nem sör van benne, hanem energiaital, vagy valami más üdítőital.
Nem hallottam olyan esetről, hogy ez felháborodást keltett volna.
Dehogy furcsa és a kutya nem foglalkozik vele, legalábbis Magyarországon. Van pár sanyarúbb sorsú orszàg, ahol a rendőrség vagy a kalauz feladatai közé tartozik a békésen, nyugalomban sörözgető emberek båsztatása a bliccelők és más ingyenélők helyett, de szerencsére ez nem itt van.
Az tényleg “ratyi”, ha valaki seggrészegen vagy haverjaival üvöltözve vedeli a magával hozott rekesznyi sört a vonaton, de ha valaki egy fárasztó nap után vagy hosszú utazás során felpattint kemény egy doboz sört, abban én nem látom, mi a lenéznivaló. Én is megteszem, ha mondjuk túrázásból jövök haza vonattal, pedig messze nem vagyok egy suttyó ember... nagyon nem.
Ritkán vonatozom, de régebben (amikor még én voltam 20-ob éves) a személyvonatokon gyakran volt olyan árus (Utasellátó vállalat alkalmazottja), aki kis zsúrkocsiról árusított szendvicseket (ehetetlen csoffadt zsemle és rántott hús), édességet (pl. Utas kocka), s kőbányai sört.
Vágni lehetett a füstöt, sörszaggal keveredett, s hangos káromkodásokkal volt vegyes. Legalábbis a munkásvonatokon.
A gyors- és nemzetközi vonatokon is volt ilyen árus, de büfékocsi, mozgó étterem is az utóbbiakon.
Ma már nem ennyire durva a helyzet.
A saját szendvics evése egészen hétköznapi. Sajnos ezek között is sok a „hangos” (pl. kolbász szaga végig lebeg az egész kocsin), morzsálódó.
A sörnek, energiaitalnak is erőteljes szaga van.
S hogy ezek ciki dolgok-e? Furcsának azért nem furcsa, mert hozzászoktunk. Már azon sem ütköznénk meg – legalábbis nem tennénk szóvá –, ha öt-hat éves gyereket itatna pálinkával a drága szülő.
Az a tapasztalatom, hogy senki nem mer szólni arra, aki valamit helytelen, zavaró dolgot tesz, mert az amúgy normális utastársak is a figyelmeztetett mellé állnak.
Meg soha nem lehet tudni, kinek lapul a zsebében bicska.
Néha a semmiből lesznek hatalmas balhék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!