Kelenföldi pályaudvaron más is látta már azt a huszonéves srácot, aki délután 4-5 körül szokott ott lenni, és előadja, hogy kirabolták, és hogy Győrbe akar menni, és pénzt vagy vonatjegyet akar?
Hát ezzel sok mindent nem tudsz tenni, mindenki a maga pénzéért felel. Velem is történt már vagy 100 ilyen leszólítós eset.
Én egyszer voltam jó fej, mikor buszjegyre kért a srác, nálam meg pont volt egy , odaadtam neki, azzal a lendülettel továbblépett a következő áldozathoz hogy buszjegyre gyűjt. Én meg fennhangon megjegyeztem hogy tudtommal épp most kapott egyet, lehetőleg úgy hogy mindenki hallja a környéken. Ez után az eset után soha többet senkinek nem adtam pénzt.
De volt egyszer, hogy egy szomorú néni szólítgatta az embereket, volt vagy 80 éves, kérdeztem mi a helyzet, mondta hogy jegyre kell a pénz hogy unokákhoz hazautazzon, mikor kérdeztem mennyi kell, azt mondja 18 ezer forint...hát azt hittem lehidalok, majdnem visszakérdeztem hogy a holdra utazik a néni.
Ezért kétoldalú mindig ez a kunyerálós kérdés. Ha nem adsz akkor te vagy a szemét önző f..sz, ha meg mindenkinek adna az ember akkor elvinnék 2 nap alatt a havi fizetését.
Lassan írom, hogy mindenki megértse:
Budapesten soha senkinek nem adunk egyetlen fillért sem.
A fele átb.aszás, a másik fele koldusmaffia.
Nekem ismerős.
A multkor csak annyit szóltam neki, hogy "Jaj, már megint te?" és izomból ráb**ztam a vonat ajtaját. :-)
02-23 21:48
Nagyon régi a kérdés, de neked felhívnám a figyelmedet, 80 körüli nénikék már ingyen utazhatnak 2. osztályon és a Volánnál is. Szóval ne tévesszen meg a kor máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!