Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesten az idős emberek,...

Budapesten az idős emberek, általába milyen kitartással "harcolnak" a BKV járatain, az ülőhelyért egy fiatallal szemben?

Figyelt kérdés
A legagresszívabb típusa az idős korosztálynak.
2018. nov. 26. 19:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
miért kérded?
2018. nov. 26. 19:35
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Ez legalább a második ilyen kérdés és igazából semmi értelme, mert az idős emberek túlnyomó többsége egyáltalán nem harcol az ülőhelyért, legalábbis fiatalabbakkal nem. Egymással még csak-csak, de az is legfeljebb szájkarate.
2018. nov. 26. 19:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Pusztán kíváncsiságból, ha normálisan kérik a helyet akkor egy "tessék helyet foglalni" mondattal átadom, de ha ezt minősíthetetlen hangnemben teszi, akkor eligazítanám, hogy nálam a "legyen szives" működik és így nem vagyok hajlandó, az ilyen hangvételű kéréseknek eleget tenni.
2018. nov. 26. 19:47
 4/12 anonim ***** válasza:
20%
El vagy tévedve öcsi. Az idősnek nem kell kérnie a helyet a fiataltól. Anyádék mire tanítottak?
2018. nov. 26. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem olyan agresszívek, mint ahogy sokan beállítják őket, én nagyon ritkán találkozom ilyennel. A legtöbb békésen álldogál, ha nem kapnak ülőhelyet.
2018. nov. 26. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Semmilyen harcolás nincsen.

Keményebb járatokon megoldja a kérdést jótevő állandószoláriumbérletes dádé,az elitebb járatokon pedig úgyis átadják a helyet.

2018. nov. 26. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:
41%

kérdező. miért nem anyádat, vagy nagyszüleidet kérded...velük szégyellsz utazni, mi? pláne ha él a dédi..kis öreg...mekkora ciki, hogy le szeretne ülni..

nagy tapló vagy...nekem vannak öregjeim, tudom milyen elesettek...na, ezért nem engedem őket veled egy buszra..kocsival viszem őket inkább...

amúgy te vagy a legagresszívabb, ahogy lejön a dumád..

2018. nov. 26. 21:19
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
Ez azért elég nagy sztereotípia, mert elég sok idős utazik BKV-val, de nem mindegyik őrült. Viszont az tényleg igaz, hogy közöttük gyakrabban fordul elő a tolakodó típus. Példák amikre emlékszem: fel szeretnék szállni, néni elém siet, kezével feltart, hogy véletlenül se menjek elé és gyorsan felszáll. Másik: találok egy ülőhelyet, szívesen leülnék, erre a néni már kiszemeli a helyet és pókerarccal előttem gyorsan helyet foglal, miután már majdnem leültem. Na még egy utsó: ezúttal én nyertem, leültem, erre azt hallom, hogy két idős engem beszél ki, hogy a lusta disznaja, mit képzel, ezek a mai fiatalok tönkretesznek mindent stb. De amúgy van, hogy fiatal is betámad helyeket, csak tényleg ritkábban.
2018. nov. 26. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Fiatal vagyok, régen nagyon harcoltak minden ülőhelyért. A legdurvább az volt amikor megelégelték, és Paul Kersey-t hívták el segíteni a Bosszúvágyból. Azóta már nem laknak a környéken fiatalok.
2018. nov. 26. 23:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem harcolnak, de némelyik olyan tempóban tudja megközelíteni és elfoglalni a szabad ülőhelyet, hogy még Usain Bolt is könyörögne az edzéstervért. Ezt persze megelőzi az "én mindjárt meghalok" testtartás és arckifejezés, mint elterelő hadművelet, hogy senki se gyanakodjon arra, hogy mi készül.
2018. nov. 27. 00:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!