Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A villamosok nálunk miért nem...

A villamosok nálunk miért nem mennek sokkal bátrabban?

Figyelt kérdés

Sok helyen látom a városban, hogy egyértelműen kitáblázott, jól belátható kereszteződésekben 20-30-cal mennek át a villamosok, mert félnek, hogy kijön eléjük egy figyelmetlen autós.

Tisztában vagyok vele, hogy a villamosvezetők nem saját hibás baleseteit is nyilvántartják, de miért alakult ez ki így? Szerintem ez az oka annak, hogy sűrűn történik baleset: az autósok nincsenek hozzászokva, hogy a villamos nem lassít le nekik, de mégis megtörténik az ilyen, és akkor bumm.

Szerintem ha 50-nel repesztenének át a villamosok ezeken a kereszteződéseken, és az autósok éreznék, hogy "nincs kegyelem", akkor pár baleset után drasztikusan visszaesne a figyelmetlenség.

Nem tartom elfogadhatónak, hogy 20-30-cal, félve cammogjanak át a villamosok az ilyen helyeken, csak mert nem tudják megnevelni a autóvezetőket.

2018. júl. 31. 21:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

eddiboy:

Nem ez a logikám, a kérdező írta, hogy menjen a villamos ész nélkül, baleset lesz, nem számít, majd megszokja mindenki...

A bizalmi elv mellett ott van az az "elv", iránymutatás stb is, hogy annak van elsőbbsége, akinek megadják, meg kell győződnöd, hogy megkapod az elsőbbséget. Nem ugyanaz a két dolog...

Vagy te a mai vezetési morál mellett körültekintés nélkül indulsz el egy forgalmas kereszteződésben elsőnek a zöldnél, ahol lehet tudni, hogy rendszeresen átcsúsznak autók a piroson még jó pár másodperccel később is? Tudnám sorolni ezeket a kereszteződéseket (XI. kerület Allee előtt, Galvani-Szerémi kereszteződés stb stb)

2018. aug. 1. 07:59
 12/13 anonim válasza:
Szegeden 2 éve ,,zöld" volt a lámpa a villamosnak és mégis bement elé egy busz, a villamos totál káros lett. Meg ugye az se mindegy, hogy egy villamos 50-nel megtol egy kocsit vagy 20-al ,,csak" koccanak...
2018. aug. 3. 05:34
 13/13 anonim ***** válasza:
Sajnos a magyar szabályozás ilyen. Ha egy jól belátható, kitáblázott, esetleg fedezőlámpával védett kereszteződésben sok a baleset, kirakják a villamosnak a 25. vagy 30-as jelet. Mondjuk szerintem sok értelme nincs, mert ha Béna Béla behajt a tuja elé, az 30-al is haza tudja vágni. Ki kéne próbálni a prágai rendszert. Ott a sofőrök (meg a gyalogosok is) megtanultá, hogy a villamosnak elsőbbsége van és ha hülye valaki, akkor ráfázik. De eugyanez vonakozik a vasutakra is. Hiába ad a KRESZ abszolut elsőbbséget, a vonatnak, ha rossz a sorompó nálunk az IC-nek kel 15-el menni és nem Józsinak körülnézni.
2018. aug. 9. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!