Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit gondoltok azokról, akik...

Mit gondoltok azokról, akik így utaznak?

Figyelt kérdés

Terpeszkednek, meguk mellé teszik a csomagjukat vagy keresztbe teszik a lábukat, például így: [link]

Szerintem túl sok helyet foglalnak el a többi utastól

2018. júl. 25. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Nézd, mindenkinek más méretű személyes térre van szüksége, ez szocializáció kérdése. Én például egésze addig szeretek szétterjeszkedni, amíg ezzel nem veszek el ülőhelyet másoktól. Egyszerűen nem szeretem az idegen emberek közelségét és ha szétpakolok vagy elnyújtózok, a körülöttem lévő helyek fogynak el legutoljàra. De ha valaki oda akar ülni, szó nélkül elpakolok és összehúzom magam.
2018. júl. 26. 06:46
 2/6 anonim ***** válasza:
nem jó a link, de tény hogy néha járok vidéki távolsági busszal és bizony rengeteg ember fejében nem létezik olyan hogy megkérdezi foglalt-e a hely, (külön kérdés hogy létezik-e ilyen) hanem dobják le magukat ha meglátnak ülőhelyet. ha szóvá mered tenni sosem jó kivitelű mert hajlamosak hangosabban felszólalni, elküldeni melegebb éghajlatra, vagy akár dulakodnak is. nekem is volt hogy szembe leült fiatal cigánylány a gyerekével aki feszt az ölembe akarta pakolászni a lábát, és a nő látta is hogy mit csinál, próbálta megrendszabályozni de nem meglepő módon a kisgyerek nem hajlott a kedves szóra, nyilván otthon nem ilyen keretek közt viselkednek vele kiélvezte a helyzetet :) nagyvárosi fővárosi helyzetben meg simán durvább lehet a helyzet hisz ezer féle ember a szétcsúszott alakoktól a mentális sérültekig utazgatnak városi járatokkal, pont nem fogja érdekelni mennyi helyet vesz el mástól. én úgy látom kár emiatt vitába állni bárkivel hacsak nem műveli extrém pofátlan módon, de arra talán elég kevés esély van
2018. júl. 26. 20:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Én rugalmasnak gondolom magamat ilyen téren, ha van másik hely akkor elfogadom, hogy valaki nagyobb helyet foglal el. De amikor a tömött metrón hárman foglalják el az öt személyes padot, akkor azért morcos tudok lenni.
2018. júl. 26. 21:36
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Vonaton sokan elfoglalják a mellettük lévő helyet a csomagjaikkal. Szerintem ez afféle jelzés, hogy nem akarják, hogy oda te leüllj... Szerintem bunkóság. Én csak akkor szoktam elfoglalni más helyet, ha kevesen vannak, és még sok más szabad hely van.

Múltkor reggeli csúcsforgalomban egy csávó nem volt képes elrakni a táskáját a szomszédos ülőhelyről, miközben körülötte 10-en álldogálnak ~10 percet a következő állomásig. Én szégyelltem magam helyette is.

2018. júl. 27. 00:13
 5/6 anonim ***** válasza:
10 álldogálóból egy sem szólt hogy leülhet-e oda. ezek szerint mégsem zavart annyira senkit
2018. júl. 27. 18:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmit nem gondolok, hanem megmondom, hogy a csomagoknak van külön hely, szépen pakolja le maga fölé, alá, ahová akarja, ne a széken tárolja.

Aki meg szétdobja a térdét mellettem, arra is rászólok, hogy lesz szíves nem három helyet elfoglalni.

2018. aug. 2. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!