Budapest Keleti Pályaudvartól hogy jutok el a Népliget Autóbusz Pályaudvarig?
M2 metróval a Puskás Ferenc Stadionig, onnan az 1-es villamossal a Népligetig.
Annyi, hogy az 1-es villamos helyett júl. 27-ig pótlóbusz jár az adott szakaszon.
20-30 perc a menetidő.
Átszállójegyet érdemes venned, ami 530 Ft.
(1) Ha a vasútállomásról jössz ki, akkor balra fordulsz, átmész az úton és onnan indul a 24-es villamos, amivel elmész az Elnök utcáig és onnan 1km (10 perc) séta.
(2) 2-es (piros) metróval Deák tér, ott átszállsz a 3-asra (kék) és azzal mész a Népligetig.
(3) 4-es (zöld) metróval elmész a Kálván térig, ott átszállsz a 3-as metróra és elmész a Népligetig.
Mindhárom kb. 25 perc, az elsőnél a séta is benne van.
A metróknál csak 1 jegy kell akkor is, ha átszállsz.
Vagy még jobb, ha M4 metróval Kálvin térig mész és onnan M3 metróval a Népligetig.
De az M3 metró csak hétköznap jár, hétvégén itt is buszos pótlás van.
De ezzel a megoldással csak egy vonaljegy kell (350 Ft).
Hetes, ha nem tetszik egy kérdés, továbbgörgetsz és kész. Nincs irtt semmi látnivaló. Ez egy olyan oldal, ahova emberek kérdéseket írnak ki, amelyekre keresik a választ. Az, hogy idegen helyen hogyan jutok el A-ból B-be, egy teljesen mindennapos kérdés, bárkinek az életében felvetődhet. Van, aki könnyen kiigazodik a világhálón és megmondja neked, melyik villamos visz el Vityebszkben a McDonald’shoz és milyen típus jár rajta, más pedig a Keletiből a Baross térre tartó buszokról (Sic!) is a gyakorira fog kiírni kérdést.
Kérdező, az M4 metróval utazz a Kálvin térig, majd munkanapokon 20:35 előtt az M3 metróval, utána illetve hétvégén az M3 busszal utazz Kőbánya-Kispest felè a Népliget M-ig.
Titkon tudtam ám, hogy a kérdező totűálisan idióta telefon-nyomkodó, aki egyébként életképtelen, egy egyszerű goggle keresést sem tudna maga megcsinálni. De érzésem szerint többet adtam neki, mint az összes többi válaszadó: megmutattam neki, hogyan tud a jövőben ilyen problémákat önmaga megoldani.
No jó, nem értékeltétek túl sokra a dolgot, miközben kb annyit segítettetek ezen a szellemi nyomorékon, hogy oda még elmegy, de visszafele megint meg fogja kérdezni, mit kell tennie.
Még egyszer elmondanám, nem igazán tartom mérvadónak, hogy szerintetek ez a válasz helyes-e vagy sem, illetve hihetetlen megvetéssel vagyok azok iránt, akik azt nézik, épp hány százalékon állok, nem azt, hogy mit mondok.
Egyébként egyetértek én is azzal a válaszadóval, aki szerint a kérdező nem ide való, ostobaságával csak rombolja a fórumot. De hát ez van. Szerencsétlen ember.
# 8
Biztosan nekem túl magasak az elvárásaim, hogy olyan emberek olyan kérdéseire szeretnék válaszokat adni, amelyek
- nem teljesen egyedi, személyre szabott dolgok iránt érdeklődnek, (amelyeknek a számossága könnyen eljut a végtelenig), és később baromira nem lesz senkinek hasznos, hogy én megválaszoltam, hogy ő éppen 2018. július 17-én hogyan jut el innen oda;
- nem olyan dolgot kérdeznek, amelyre a választ kevesebb idő megtalálni az interneten a modern alkalmazások segítségével, mint kiírni ide egy kérdést.
Mindebben külön dühítő, hogy az internet rohamos elterjedésével érdekes módon nem a hasznos használat nő, hanem a 0-24-es Facebook és fórumozás. Egy Budapesten élő vagy dolgozó ember telefonján előbb van ott a Facebook, mint a FUTÁR alkalmazás, mintha nem ebben a században élnének és csak élőszóban lennének képesek valamire választ találni, és akkor teljesen fogalmatlanul állnak ott, hogy mi merre, miközben ott lehetne a kezükben a világ.
Nem egy mai mondás az sem, hogy egy éhes embert jobb, ha halászni tanítasz meg, mint hogy halat adj neki. Ez pontosan tükrözi ezt a helyzetet.
Itt nem rólam van szó, amit te javasolsz, az az, hogy dugja mindenki homokba a fejét, itt meg nyugodtan töltse meg a kérdések falát az, hogy xy hogyan jut el A-ból B-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!