Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » FLIRT motorvonat vezetőnek...

FLIRT motorvonat vezetőnek jelentkezők később lehetnek mozdonyvezetők?

Figyelt kérdés

2018. júl. 10. 15:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Persze, létezik dízel átképző és villany átképző is, kb. 2-3 hónapos tanfolyam. Bár nem hiszem, hogy vágynál majd rá, a dízel géppark nagyon elavult, nagyon sok a dízel járművekkel a nyűg. És és föld egy 40 éves villany meg egy dízel között a különbség (pl. V43 vs. M41). Szerintem a legjobb dolguk a csak villanyvizsgás mozdonyvezetőknek van. Kb. 2000 előtt indult utoljára egyvizsgás tanfolyam, azóta csak dízel- és villamosmozdonyvezető képzések voltak, csak most akkora a létszámhiány, hogy ezzel próbálnak rövidíteni a képzésen, hogy ismét van ilyenre lehetőség. Aztán majd ha szükség lesz rá, indulnak átképzések, hamar megvan az. Kérdés, lesz-e rá szükség, szerintem nem valószínű.
2018. júl. 15. 01:20
 12/17 A kérdező kommentje:
Ha egy vidéki nagyvárosban csinálom a tanfolyamot, akkor ott is kell maradnom a képzés végén, vagy át lehet magam kérni pestre?
2018. júl. 15. 10:38
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy melyik városban van a tanfolyam, lényegtelen, az lesz a telephelyed ahová felvesznek, ez benne lesz a szerződésben. Van olyan kollégám aki pár éve Záhonyból járt Szombathelyre tanfolyamra :D

Egyébként habár vidéken is hiány van, Pesten van a legnagyobb, így általában vidékről gyorsan átvesznek Pestre. Fordítva már elég nehézkes elkerülni.

2018. júl. 15. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:
A magánvasutaknál is hatalmas a hiány, csak úgy dübörögnek a képzések. Jelenleg konkrétan 4 mozdonyvezető tanfolyamról tudok amik már zajlanak és szeptemberben indul is a következő. A magánvasút legnagyobb hátránya, hogy (a legtöbb cégnél) nincs fix telephely hanem a mozdonyvezetők az egész országban (sőt néha határon túl) össze-vissza kezdik és fejezik be a szolgálatukat. A szeptemberi képzésre, ha jól tudom az MMV és a Floyd küld embereket, jelenleg is tart a felvételi. Megjegyzem ezek nem túl jó hírű munkáltatók.
2018. júl. 22. 15:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Tudnál linkelni párat?
2018. júl. 22. 23:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Flirtet el kell felejteni.Ne legyél droid.

Hibrid képzés már nincs.Én még annó azt csináltam.3 villany 3 dízel.Most csak villany v csak dízel van.Mondjum tök mindegy mire jelentkezel,flirtre fognak felvenni.

2018. szept. 23. 02:10
 17/17 A kérdező kommentje:
Már sikerült, felvettek mozdonyvezetőnek és 2 vizsgás 3 dízel, 3 villany.
2018. szept. 23. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!