Ennyiért megbüntetni valakit nem embertelen dolog?
Ma Debrecenben a villamoson ahogy elindult a jármű,rögtön feltette az ellenőr a karszalagot és dolgozott. Erre felpattan az űlésről egy srác és akkor kezeli le a jegyet a kezelőben.
Az ellenőr mondta neki,hogy ez így nem jó,felszállás után azonnal érvényesíteni kell a jegyet,a srác mondta,hogy érvényesítve van,az ellenőr pedig mondta,hogy persze,hogy érvényesíteni érvényesítette mikor meglátta az ellenőrt. Az ellenőr nem engedett,mondta,hogy ez 3 ezer forint. Vagy személyiigazolvány és 8 ezer,ha három napon belűl akkor csak 5 ezer. Valami ilyesmit mondott,de már a másik két ellenőr is pillanatokon belűl ott termett és körbeállták a srácot mint egy bűnözőt.
A srác mondta,hogy ő Nyíregyházán lakik,nem tudta,hogy azonnal érvényesíteni kell. Ellenőrök mondták,hogy de igen azonnal.
Aztán annyit láttam,hogy odaad 3 ezer forintot a srác az ellenőrnek,ő pedig egy papírt adott neki.
De ezt átérezni a srác helyében,hogy sokan őt nézték.
Elvégre amimor odalépett hozzá az ellenőr már érvényesítve vaolt a srác jegye.
Gondolom az ellenőr azt hitte,hogy el akarta bliccelni az utat.
Jogos,ha az ellenőr büntet jegy,bérlet nélküli utasokat,sőt jól is teszik,ne én fizessem másnak a jegyét,de szerintem ez picit embertelenség ,hogy az ellenőr ezért megbüntette,hogy volt érvényes jegye,de később kezelte le.
Nem csak bliccelés jár az ember eszében hanem volt már nekem is olyan,hogy régen jeggyel mentem felszálltam ,elgondolkodtam és még aztán jutott eszembe,hogy ki kellene lyukasztani a jegyet és kilyukasztottam.
Szerintetek ez nem embertelenség volt kicsit az ellenőr részéről?
Az elnyomottak többet érnek az elnyomóiknál te sznob előző válaszoló!
Utálom az ilyen lenéző fucsúrokat.
# 25/25
Igen dundujancsi. Tehát a buta segghülye embereket mostantól áldozat típusnak hívjuk. Aha. Ez is valami liberális újítás?
Kedves kérdező! Velem és a húgommal ma hasonló eset történt, szintén Debrecenben.
Vidékiek vagyunk, szerettünk volna kikapcsolódni a városban, vettünk is még az állomáson 2 jegyet. Tesóm fizette, szóval nála volt mindkettő. Fel is szálltunk a villamosra, amint jött, mondtam neki, hogy menjen kezelni a jegyet. Ment is, én addig leültem helyet foglalni. Amint elindult húgom, 3 ellenőr visszatolta hozzám, leültette és követelték, hogy fizessünk pótjegyet. Mire fel? Akkor szálltunk fel, tesóm ment is kezelni a jegyet, amire a lehetőséget sem kapta meg!! Mi nem akartunk bliccelni.
Megkérdeztem, hogy mire fel fizessük mi ki a büntetést?! Az egyik ellenőr elkezdett röhögni, a másik pedig megvádolt minket, hogy mi már pár megállóval ezelőtt felszálltunk. A harmadik pedig már kérte volna az iratainkat. Közöltem velük, hogy éppen most szálltunk fel, szerettük volna kezelni a jegyeket, de nem hagyták.
A villamos többi utasa nem állt ki mellettünk, hogy igenis, ez a 2 lány most szállt fel. Ki kellett fizetnünk a díjat, mert ,,szájalásért" majdnem tripla annyit kellett volna fizetnünk fejenként. Azt viszont a mondandóm végére szeretném leszögezni, hogy 3 roma származású ellenőr volt, akik végig a pofánkba röhögtek.
Ismerem az egyiket, inkább arab kinézetű, de romák nincsennek.
A pénzre hajtanak, mert a bünti 50%-a az övéké.
Tegyél panaszt 5 napon belűl a DKV Debrecen Füredi út 27 alatti DKV ügyfélszolgálaton.
Biztosan merem állítani, hogy romák voltak. Nem tudom mennyit érnénk a panasszal, hiszen a pénzt nem kapnánk vissza, mellesleg meg azzal teszik meg ugyanezt, akivel akarják.
Ebbe bele kell törődnünk, tanulság.
A szavunk nem sokat érne, mégha igaz is.
Ennek a történetnek az ,,emberség" része a legrosszabb. Mind az ellenőröktől, mind pedig az utasoktól. Az érdek ugyebár.
Biztosan merem állítani, hogy romák voltak. Nem tudom mennyit érnénk a panasszal, hiszen a pénzt nem kapnánk vissza, mellesleg meg azzal teszik meg ugyanezt, akivel akarják.
Ebbe bele kell törődnünk, tanulság.
A szavunk nem sokat érne, mégha igaz is.
A villamosokon van kamera, ami rögzítette az esetet. Ha jelentitek kötelességük kivizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!