Szerintetek milyen dolog az, ha a sofőr cigizik a buszon?
Suttyó dolog. De megteheti. Nem fogják kirúgni, nincs helyette más, fiatalok nem akarnak buszsofőrök lenni.
De ha mégis kirúgnák a 20. panasz után azzal csak jobban járna.
Lófåszt teheti meg: az egészségügyi hatóságok ugyanúgy megvágják 50000 forintra, mintha mondjuk egy bankfiók irodájában gyújtott volna rá - csak èpp erre ezerszer több esélye van egy buszsofőrnek.
A munkáltatók persze pár stiklit eltűrnek jobb híján, de azért a cigizést komolyan veszik.
Milyen dolog?
Általános.
A vezetői nem tudnak róla, mivel nem látják.
Ha te, mint utas bejelented, akár még névtelenül is, sőt még ha egy fotót vagy kis videót is csatolsz az e-mailedhez, akkor felelősségre fogják vonni.
A volt Volánnál ezért elvették a havi mozgóbérét, de gondolom fegyelmi is befigyel ilyenkor, ami gyűlik-gyűlik, aztán kirúgják, ha rendszeresen vét a szabályok ellen.
Alapvetően nem vagyok ilyen típus, hogy bejelentgetem a szabályszegéseiket, bár nem vagyok tőle boldog, hogy így nekem is szívnom kell, mivel nem vagyok dohányos.
Szeretek elöl ülni és nézni a tájat, így ha korábban az a sofőr volt, aki szokott cigizni, rendszeresen "szívtam vele együtt".
Nem igaz, hogy nem bírja ki, van neki is szünete, a fordulókban mindig van ideje, olyankor telefonálnak, megírják a menetlevelet, vagy a buszállomásokon cigiznek, kávéznak, beszélgetnek.
Az én kis falum 30 perces buszút, nehogy már egy felnőtt ember ne bírjon ki 30-60 percet rágyújtás nélkül.
Pofátlan dolog. Ha én nem gyújthatok rá, akkor ő se cigizzen.
Én is megtehetném a munkahelyemen, hogy fél óránként rágyújtsak, de nem teszem. Munkahely az munkahely, cigizni lehet szünetben, vagy munkaidő előtt és után.
"Az én kis falum 30 perces buszút, nehogy már egy felnőtt ember ne bírjon ki 30-60 percet rágyújtás nélkül."
Pedig sajnos elég sok ilyen felnőtt ember van, aki nem bír ki ennyit sem bagó nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!