Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ennyiért megbüntetni valakit...

Ennyiért megbüntetni valakit nem embertelen dolog?

Figyelt kérdés

Ma Debrecenben a villamoson ahogy elindult a jármű,rögtön feltette az ellenőr a karszalagot és dolgozott. Erre felpattan az űlésről egy srác és akkor kezeli le a jegyet a kezelőben.

Az ellenőr mondta neki,hogy ez így nem jó,felszállás után azonnal érvényesíteni kell a jegyet,a srác mondta,hogy érvényesítve van,az ellenőr pedig mondta,hogy persze,hogy érvényesíteni érvényesítette mikor meglátta az ellenőrt. Az ellenőr nem engedett,mondta,hogy ez 3 ezer forint. Vagy személyiigazolvány és 8 ezer,ha három napon belűl akkor csak 5 ezer. Valami ilyesmit mondott,de már a másik két ellenőr is pillanatokon belűl ott termett és körbeállták a srácot mint egy bűnözőt.

A srác mondta,hogy ő Nyíregyházán lakik,nem tudta,hogy azonnal érvényesíteni kell. Ellenőrök mondták,hogy de igen azonnal.

Aztán annyit láttam,hogy odaad 3 ezer forintot a srác az ellenőrnek,ő pedig egy papírt adott neki.

De ezt átérezni a srác helyében,hogy sokan őt nézték.

Elvégre amimor odalépett hozzá az ellenőr már érvényesítve vaolt a srác jegye.

Gondolom az ellenőr azt hitte,hogy el akarta bliccelni az utat.

Jogos,ha az ellenőr büntet jegy,bérlet nélküli utasokat,sőt jól is teszik,ne én fizessem másnak a jegyét,de szerintem ez picit embertelenség ,hogy az ellenőr ezért megbüntette,hogy volt érvényes jegye,de később kezelte le.

Nem csak bliccelés jár az ember eszében hanem volt már nekem is olyan,hogy régen jeggyel mentem felszálltam ,elgondolkodtam és még aztán jutott eszembe,hogy ki kellene lyukasztani a jegyet és kilyukasztottam.

Szerintetek ez nem embertelenség volt kicsit az ellenőr részéről?

2018. ápr. 24. 17:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező egyszer próbáld majd ki hogy matrica nélkül használod az autópályát mert a nagy sietségben elfelejtettél venni egyet. Majd vegyél az első benzinkúton. És ne csodálkozz ha kapsz egycsekket
2018. ápr. 24. 20:24
 12/30 anonim ***** válasza:
47%

#11: Ha egy órán belül megveszed, akkor nem kapsz csekket.

Nyilvánvaló, hogy bliccelni akart, de elég kezdő volt a srác.

Annyit kellett volna mondania, hogy "van érvényes jegyem, ha nem tetszik hívjatok rendőrt."

2018. ápr. 24. 20:44
 13/30 anonim ***** válasza:

11-es, ez pont nem nyert, mert újfent van némi türelmi idő autópályán.

Kérdező, természetesen előfordulhat, hogy az ember figyelmetlenségből vagy tájékozatlanságból nem lyukaszt, de ha ez egy elfogadható indok lenne, akkor ezzel nagyon könnyű lenne visszaélni is. Ezért a legjószándékúbb utast is pótdíjazzák ilyenkor.

És ne gondold, hogy ez embertelen vagy igazságtalan. Engem Kijevben akkor büntettek meg, amikor a kalauztól a szemük láttára megvéve a jegyet harmadikként a sorban vártam, hogy tudjam kezelni a jegyemet. Na az igazságtalan volt.

2018. ápr. 24. 20:44
 14/30 anonim ***** válasza:

De igen az autópályás pont jó példa volt. Felmész azt ha nincs kamera míg lehajtasz nem veszel jegyet.

Ha meg véletlen leállóba kint a kontroll kocsi gyors veszel egy órán belül.

2018. ápr. 24. 20:55
 15/30 anonim ***** válasza:
3000 forintért ki tudja, mióta utazik jegy nélkül. Valószínűleg jobban jár még így is, mint aki megveszi a bérletét vagy a jegyét.
2018. ápr. 24. 22:44
 16/30 A kérdező kommentje:

Pesten 16 ezer a csekken.

Helyszínen mennyi?

Viszont a bérletek,jegyek minden drágább Pesten.

Ha megnézzük a bkk vagy a dkv díjait,Pesten mindenért többet kérnek.

Persze,hogy barátiabbak az árak Debrecenben.

Itt is van akinek a 6.600 forintos havibérlet "nagyon drága",szerintem nem az,még Miskolcon is többe kerül 7 ezer a bérlet és ott troli sincs.

2018. ápr. 24. 22:57
 17/30 anonim ***** válasza:
Helyszínen 8000 Ft.
2018. ápr. 24. 23:55
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes, velem még sosem fordult elő ilyesmi. Bármikor, amikor jeggyel utaztam, az volt az első, hogy lyukasztottam.

Különös, nem?

2018. ápr. 25. 18:05
 19/30 anonim ***** válasza:
81%

Ez az egyik legősibb trükk, amivel bliccelni szerető honfitársaink próbálkoznak.

Cseppet sem feltűnő hogy valaki békésen utazik a trolin, buszon, villamoson, majd elkezdik az ellenőrzéstés hopp valakinek akkor jut eszébe érvényesíteni a jegyét...

Szakállas módszer, ráadásul elég kínos is, mert magát buktatja le a marhája, ahelyett, hogy legalább bevallaná, hogy "oké gyerekek, ezt beszoptam, a ház nyert!" Ehelyett még hazudik is, hogy ő nem tudta, és még el is pocsékol egy jegyet, amit használhatna máskor.

Ez az a szint, amikor rajtakapod a betörőt, hogy másik be a kerítésen, és az a válasz, hogy "Csak kérni akartam egy pohár vizet, és azt hittem rossz a csengő."

2018. ápr. 26. 00:27
 20/30 anonim válasza:
Utazási szabályzatot el kellene olvasni mielőtt valaki igénybe veszi a tömegközlekedési eszközt, a szabályok nem ismerése, nem mentesít azok betartása alól.
2018. jún. 17. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!