A buszt vagy a vonatot szereted jobban és miért?
Sokmindentől függ. Távolság, utazótársaság, időjárás/napszak stb.
Nagyobb távolságon a busz. 500+ km
Közepes távolságon a vonat. 100-500 km
Kis távolságon a busz. 0-100km
Ismert, nagyobb társaságban busz.
Ismeretlenekkel a vonat.
Számomra ezen tényezők jobban meghatározzák az utazás élményét. Ezeken belül helyezkednek el az általad felsorolt szempontok.
Nagyon rühellem a távolsági buszokat alacsony, vékony nőként is. Bezártságérzetet ad és nem lehet mozogni benne. A larját nem tudja az ember kinyújtani se előre, se felfelé.
Nekem kell a tér érzetre is és egyhelyben ülni se tudok.
Továbbá a buszok sokszor irtó levegőtlenek. Megy rajtuk a szellőztetés de mégis olyan, mint egy osztályterem, ahol folyamatosan óra van, sose nyitnak ablakot és az ajtót is becsukják szünetben is.
A vonat tágas, fel lehet állni, tenni egy kört és úgy egyáltalán: nem egy zárt doboz.
A Bp elővárosi vonatok zöme gyors. Én hétvégén használom csak, akkor pontosak is.
Az elővárosi buszok állandóan zsúfoltak, de állandóan de mindig. Szombat reggel, szombat este, vasárnap reggel, vasárnap este, mindig... Nemcsak amikor a kolisok mennek haza.
Lassúak is.
A Dunakanyar bal és jobb partja között majdnem kétszeres időtarzambeli különbség van, a vonat pedig a belvárosból indul. Hétvégén nem megbízhatatlan és vagy modern motorvonat jön vagy egy halk 20-25 éves vagonokkal csatolt vonat.
Melyik fåszparaszt pontozta le a válaszomat, miközben itt kimondottan egyéni preferenciákról szól a kérdés?
Igen, kedves lepontozós barátom, a busz szerintem arra való, hogy kivigyen a vasutallomasra vagy a reptérre. Mert a nekem fontos szempontoknak sokkal inkább megfelel a vonat, mint a busz.
Én a vonatot.
Hogy miért,nem tudom megmagyarázni,gyerekkorom óta a vonat a kedvenc közlekedési eszközöm,de a modernebb buszokat is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!