Miért nem képesek az emberek interneten megvenni a vonatjegyet?
Mert havi bérletet szoktam venni, azt meg már nem lehet. Amikor elfelejtem a pályaudvaron az automatából megvenni, akkor én is beállok a sorba a városomnál :O
A legtöbben egyébként ilyenkor szintén bérletet kérnek, a többi nálunk ritkaság.
Volánbuszra meg azért nem szoktam, mert oda már futni szoktam, ha bemondják, hogy a vonat kimarad/késik 30 percet stb.
Manapság kinek nincs bankkártyája? Az már majdnem olyan mintha nem lenne adó kártyád.
Nem hinném hogy, mindenki vasárnap és péntek délután venné meg a bérletet, főleg nem bőrönddel nagytáskával.
"minek ezeknek okostelefon"
Az a Fészre meg az Instára van, nem tudtad? De viccen kívül, a fiatalok nagy része rendelkezik okostelefonnal, és mobilnettel is, és ezeket javarészt csak hülyeségre használják. Ott van pl. a FUTÁR is, 5 másodperc megnézni egy útvonalat, mégis napi szinten ír ki ide valaki kérdést, hogy x-ből y-ba hogy jut el Budapesten. És lehetne még sorolni az ehhez hasonló életképtelenségeket.
Jegyet és számlát pedig ki lehet nyomtatni, a pénztárosnak nem kell bajolni vele, én is úgy adom le mindig.
Szóval nem értem miért jó ez nekik.
Nem mindenki okostelefonfüggő,meg netfüggő kockaarc.
Sokan biztosabbnak tartják magát a kézzel fogható jegyet,mint a sok elektronikus szemetet.
Az otthon nyomtatott jegyhez csak elektronikus számlát adnak, és az nálunk például nem fogadják el. Az automatából átvett jegy esetén lehet kérni papír számlát, azt elfogadják, sőt gyakran a pénztárban is olyat adnak, gépi számla, amit nem kell lepecsételni sem.
Mondjuk szerintem az otthon nyomtatott jegyekre adott 10% (sőt néhol 20%) kedvezmény már elég vonzó, valószínűleg azért is találták ki, hogy erre csábítsák az embereket.
Hát ez mennyire szomorú, hogy a munkáltatók is ilyen visszamaradottak.
És igen, a 10% kedvezmény sem elhanyagolható.
"Az otthon nyomtatott jegyhez csak elektronikus számlát adnak, és az nálunk például nem fogadják el."
Trehány vagy tudatlan a könyvelő, de ilyet nem mondhat, mert ugyanolyan számla, mint a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!