Egyetértetek, hogy poggyászdíjat kellene bevezetni a tömegközlekedési eszközökön?
A repülőkön már létezik ilyesmi nagyon régóta.
Viszont az állami közúti és kötött pályás tömegközlekedéseknél nincs még ilyen, pedig nagy szükség lenne rá.
A kézitáskát, retikült, válltáskát díjmentesen fellehetne vinni.
Viszont a nagy hátizsákokat, gurulós bőröndöket, banyatankokat, milyen olyat, ami sok helyet foglal, azt csak díj ellenében.
A poggyászdíjból befolyt összegből pedig lehetne emelni a sofőrök bérét, úgyis komoly munkaerőhiány van ezeknél a társaságoknál.
"pofátlanság tömegközlekedéssel nagy bevásárlást tartani,"
???
Ez azért butaság amit írsz, mert repülövel nem mész bevásárolni a helyi piacra.
Viszont eltudod képzelni, hogy rengeteg embernek nincsen autója,vagy nincsen aki elvigye öket bevásárolni? Igen ök mind busszal, metroval, villamossal és vonattal bevásárolnak.
Repülöknél több oka is van, hogy miért van poggyász díj.
Megerösödött az utobbi 10-20 évben a külföldi csomagküldés, és kell a hely a posták számára, mert bizony a nem indít 5 db csomagért egy külön repülöt egy postaszolgáltató sem, hanem odautazó repülökkel küldik. Másik, hogy ahoz, hogy olcsobb lehessen a repjegy föleg ingázó embereknek ezért levették a poggyászt. A repülés nagyrészét föleg europán belül az üzleti utak teszik ki. Ezek vagy egy éjszakát sem maradnak vagy max egyet és nem kell nekik csomagot vinniük, elég a kézi poggyász.
4#
Te melyik században élsz?
Én a nagy bevásárlást mindig az internetről intézem, úgy rendelem meg egy multitól.
Manapság online rendelhetsz házhoz élelmiszert.
4-es hozzászólo vagyok.
Kedves kérdezö, abban biztos vagyok, hogy az életkorod elég fiatalka, és keveset értesz és tapasztaltál méga világból. De tudod, hogy maga a környezetnek is sokkal jobb lenne, ha mindenki tömegközlekedne? Erröl hallottál már földrajzórán vagy esetleg biologián?
Mindenkinek jobb lenne, ha te is a wc-re gyalog mennél, és esetleg a munkahelyedre is ha már autóval mész elvinnél még 3 másik embert.
Èn is rengeteg mindent internetröl rendelek, és szülei akik 60-70 közöttiek is rendelnek már ezt azt(méga mosógépet is) netröl. De a heti élemiszer bevásárlást soha nem rendelem meg, mert szeretem megfogni, és megnézni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!