Én nem csak lecsúszott embereket (formákat) szoktam a vonatokon látni sörözni (busz az más, ott elvileg tilos), teljesen normális, jól szituált embereket is. Én os szoktam, ezek szerint lecsúszott "forma" vagyok?
2018. febr. 12. 09:04
12/18 Molyember válasza:
Nem tudom, ugyanannyira lehetsz lecsúszott forma, mint kivétel. Mellesleg felhívnám a figyelmed az "általában" szóra, a jelentésével nyilván tisztában vagy.
2018. febr. 12. 11:45
13/18 anonim válasza:
Meg lenne a véleményem a kedves utastársról és az ő igényességéről, de nem halnék bele és valószínűleg nem is szólnék érte. Szerintem az alkoholizálásnak megvan a megfelelő helye és ideje, és az semmiképp nem egy vonatút, pláne idegenekkel összezárva egy fülkében. A sörök kiszerelése is eleve sugallja, hogy asztal melletti fogyasztásra lett kitalálva, nem egy mozgó járműre. De ismétlem, amíg közvetlenül nem érint, addig azt iszik, amit akar.
2018. febr. 12. 18:35
14/18 anonim válasza:
Akkor ennyi erővel az étkezőkocsik is értelmetlenek nem? Ráadásul a dobozos sörök épp azt sugallják, hogy ott bontod ki ahol szeretnéd, ezért nem kell hozzá bontó...
2018. febr. 12. 20:20
15/18 anonim válasza:
Étkezőkocsi pont azért van, hogy ne a vonat többi részében táplálkozzanak az utasok. A dobozos sör igénytelenségben szerintem bőven nyerő, de itt inkább arra gondoltam, hogy nem visszazárható italok, pláne aloholosak talán nem mozgó járműre valók.
2018. febr. 12. 21:36
16/18 anonim válasza:
#15: Utaztál már vonaton? A belföldi vonatok nagyjából 0%-án van étkezőkocsi - ami mellesleg nem arra van, hogy az emberek ott egyék meg a fasírtos zsömléjüket, hanem az étkezőkocsiban felszolgált ételek elfogyasztására.
De továbbra is igaz az, hogy a vonaton lehet alkoholt fogyasztani (kultúrált keretek között persze), ahogy dobozos kólát is, meg bármilyen élelmiszert. Nyilván a vonatot tisztán tartva, illetve nem rothasztott polipra kell gondolni.
2018. febr. 12. 21:54
17/18 anonim válasza:
Mondtam én hogy nem lehet alkoholt fogyasztani? Azért véleményem lehet az úriemberről/hölgyről.
2018. febr. 13. 12:38
18/18 anonim válasza:
Amennyiben kulturáltan teszi azt valaki, akkor nem.
Helyes folyamat:
Előveszem a sörömet.
Kinyitom a sörömet.
Inni kezdem a sörömet, halkan, csendben.
Amikor megittam, tehát kiürült, felállok és a szemétkosárba helyezem az üveget vagy dobozt, vagy visszateszem a csomagomba és a legelső utamba kerülő szemétkosárba helyezem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!