Be kell ez esetben fizetnem a büntetést?
Ket berletem van, egy MAV-os kiegeszito, es egy BKK.
Most vettem mind a kettot, de nem egyszerre, igy fordulhatott elo az (utolag rekonstrualtam), hogy a kesobb megvett MAV berletet az uj BKK helyere tettem a penztarcamban, azt pedig kidobtam.
Napok ota eszre sem vettem, semelyik ellenor nem szolt. Viszont nap elejen megbuntettek kifele, en meg neztem nagy szemekkel, hogy hogy lehet.
Akkor meg nem tudtam, hogy nincs meg a berletem, igy kaptam egy csekket a 2000 ft-os utolagos berlet bemutatasrol. A szemelyimet kertek el, illetve egy alairas kellett.
Viszont otthon vegul kiderult, hogy nincs meg az a berlet, igy nem is fogom tudni bemutatni.
Be kell fizetnem ezt a buntetest, vagy sem?
A nevem, a szuletesi datumom meg a szemelyi szamom lett felirva. Vissza tudnak keresni barmit is, hogy szamon kerjek rajtam? 19 vagyok, diakmunkazom csak, tehat meg erre sem tudnanak megkerulni.
Illetve tovabbi kerdesem, hogyha be kell fizetnem.. kartyaval fizettem a BKK berletert, vagyis meg van a lehuzott penz nyoma, amit be tudok mutatni. Ez esetleg hasznalhato arra az esetre, hogy csak a 2000-t kelljen kiperkalnom?
"De pl, ha en egy egyszeri karancslapujtoi utas vagyok, nem ertek az egeszhez, de mondjuk annyi intezmivalom volt a varosban, hogy oda-vissza megyek valamivel 5 megallot, akkor azert mert nem vettem meg a jegyet, 8 ezret kell perkalnom? Az a 22x-ese a jegy aranak."
Ha csak annyi lenne a bünti, mint a jegy ára, akkor senki nem venne jegyet, nem gondolod? Elvégre nincs kockázat... Fejleszd még kicsit a logikádat, rád fér.
Ez feltunt a kommentemben, Mr. Okoska, vagy direkt kihagytad, hogy belem allhass?
“Legyen akkor annyi, amennyi a berletem ara. ”
Erről most saját élményem jutott eszembe. Bár pesti vagyok, egyetemre vidékre jártam, akkoriban nem volt bérletem. Csóró egyetemista spórolni próbál, szakaszjegyet vettem metróra. Csakhogy benéztem, régi emlékeim szerint hosszabb távú volt a dolog. Négy megállót mentem, a szakaszjegy háromra szól. Természetesen elkaptak, jegyemet elvették, kaller még extra bunkó is volt, mert én csalni próbálok de őt nem lehet átverni....
A logikát értem, hogy miért magas a díj, de ilyen véletlen esetekben lehetne méltányosság. Ugyanez a szitu, hogy pont lejárt a bérlet húbazz elnéztem egy nappal. Ott is irreális ez a bünti.
Igen, szerintem a diakoknak kevesebbnek kene a buntetesnek is lenni.
1. Elege kevesebbett kell fizetnunk, vagyis kevesebbel “roviditjuk” meg adott esetben a ceget.
2. Altalaban ennyi idosen azert szinte senkinek sincs akkora keresete, mint egy felnott embernek.
3. Valoban mondhatod ra, hogy 19 evesen, vagy egyetemistak koreben mar kell ennyire felelossegteljesnek lenni egy embernek... de, ha egy 15 eves gyereket megbuntetnek ennyi penzre, az szerinted mennyire fair?
Ezzel egyutt, a felnott lehetne dragabb.
Masodsorban pedig, ha nem elsikkasztanak a penzeket mint mindenhol, es nem a buntetesekbol tartanak fel a ceget, akkor lehetne sokkal jobb koncepciokat kitalalni.
Pl. Ha megveszed az ervenyes berletet 5 munkanapon belul, akkor is csak 2000-t kene fizetni.
A 2000ft=5 nap felallasban a BKK sem veszitene semmit, nyilvan az emberek sem akarnank folyton fizetni, ezert ugyanugy odafigyelnenek, es lehet, nem gyulolne Pesten szivbol az egesz kompaniat annyira.
Nem értem a felháborodást. Felnőtt vagy diák -teljesen mindegy. Egy díjköteles szolgáltatást ingyen akar igénybe venni. Vagy szerinted az ember méltányosságból bliccel? Vagy a diák kevésbé?
Ha nem akarja kifizetni a viteldíjat, akkor ne vegye igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!