Kedves budapesti buszvezetők! Miért kell rendszeresen percekkel a kiírt időpont előtt érkezni, és otthagyni a megállót?
Melyik szakasza érint téged a járaton?
És honnan tudod egy 5-10 perces sűrűséggel közlekedő járatnál, hogy az adott busz siet-e vagy késik?
Dühítő, főleg akkor szar, a következő csatlakozásod mondjuk félóra múlva jön.
És nem, nem mindig lehet előbb kiérni, mert az előző járatod beér 34-re, te nem tudsz 33-kor a buszemgben várni, hogy hátha már elmegy 35-kor a 39-es busz.
De kérdező, ez van, ne mérgelődj... kellemetlen, otthon én is utálok tömegközlekedni :D
Utolsó, igazad van, s a ritkán közlekedő buszoknál nagyobb gond lehet, ha nem tartják a menetrendet. Fél órás sűrűségnél lemaradni róla nem ugyanaz, mint a 10 percenként közlekedő.
A 276E még hétvégén is 15 perces sűrűségű.
Hétköznapon a legritkább követés a 10 perc. És azt is vegyük hozzá, hogy csúcsidőben vab 176E járat is.
A Pilóta utcától az Örsig pedig több más busz is jár (276E, 176E, 44, 45), az Imre utcától HÉV is, ami csúcsidőben szintén sűrűnek mondható.
Újfent kösz a válaszokat.
A Pilóta u-nál egyébként már régen nem jár 45-ös, HÉV igen. Engem a Jókai u-i megálló érint 9 óra körül, ha ez számít. Ilyenkor 176E már nem jár, csak a lassabb 44-es, amire fel tudok szállni pár perccel később, szóval nem tragikus a helyzet, és a munkahelyem is rugalmas, de az idézett mondat nem hat meg, ha látszólag tényleges ok nélkül jóval korábban elmegy a busz, mint a menetrendi időpont. El tudnék én indulni jóval korábban is, csak nincs kedvem mindig alkalmazkodni az adott buszvezető szeszélyéhez.
Nemrég választ kaptam a BKK-tól, és ők sem mentegetőztek, nem hivatkoztak a forgalomra sem, csak nem tudtak lépni, mivel pontos adatokat direkt nem adtam meg, mert nem a felelősségre vonás volt a célom, csak a probléma jelzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!