Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tegyek, ha megbüntettek...

Mit tegyek, ha megbüntettek az ellenőrök a diákigazolványom hiánya miatt, de nem találom?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt történt az eset. Nem volt nálam a diákigazolványom amit csak akkor tudtam meg mikor az ellenőrök elkérték. Szerdáig kell bemennem az igazolványommal, addig 990 forintra bírságolnak, ha később 11000 forintra.

Hova kell ilyenkor menni? Mivel tudom helyettesíteni?

2017. okt. 29. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nem találod meg akkor marad a nagyobb büntetés. Ha a bérletre rá volt írva a diákigazolvány száma, akkor az csak azzal érvényes. 2 nap alatt nem fognak legyártani és kiküldeni egy új igazolványt, és a sorozatszáma sem fog egyezni, ahogy az oktatási intézményben akár azonnal kiállított ideiglenes papírra nyomtatott diákigazolvány sorozatszáma sem fog egyezni a bérletével.
2017. okt. 29. 10:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.
2017. okt. 29. 11:14
 3/9 A kérdező kommentje:
És biztosan nincs semmilyen más megoldás?
2017. okt. 29. 11:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg ideiglenes diákkal. Hátha.. aztán legfeljebb befizeted a büntit.
2017. okt. 29. 11:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja és ha megvan az ideiglenes, vegyèl egy új diákbérletet, hogy egyezzen a sorszám és akkor még mindig nem kell 11ezret buknod..
2017. okt. 29. 11:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Elég ésszerű dolog ha a büntetés tartalmazza a megfelelő adatokat, hogy ne tudják ezt kijátszani. Van ahol például direkt ezért dátumbélyegzőzik le a bérletvásárlás napját és jegyzik a büntetésre, hogy ne tudj új bérlet vásárlásával trükközni (azt hazudod hogy van bérleted csak nincs nálad, majd gyorsan elmész venni egyet és azzal igazolnád).
2017. okt. 29. 11:48
 7/9 anonim válasza:

Igen, a bérletre rábélyegzik, mikor vetted.

Nyomtattass a suliban, ideiglenes diàkot!!

Vagy keresd, biztos meglesz!!!!

2017. okt. 29. 11:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is érdemes megpróbálnod ideiglenes diákot kérned, esetleg holnap is érdemes megpróbálnod bemenni vagy legalább betelefonálni, hogy ki tudják-e állítani azonnal.

Az igazolványszám nem kritikus, ha az OM azonosítódat írtad rá a bérletre, nem az igazolvány számát (ha jól tudom, azt is lehet). Ha nem azt írtad, akkor lehet, hogy bukta, egy próbát megér, és nézz utána ennek az OM-azonosító dolognak.

2017. okt. 29. 20:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megpróbálom ezt az ideiglenes diákos dolgot hátha.
2017. okt. 30. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!