Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Epillepszivál szerintetek...

Epillepszivál szerintetek lehetek buszsoför?

Figyelt kérdés
Kezelve van,gyógyszert szedek,és nimcsenek ilyen nagy rohamaim.
2017. okt. 12. 08:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Íme, még egy neked nem tetsző válasz:

Pár évvel ez előtt Budapesten, az Örs Vezér terénél halálos balesetet okozott egy évek óta tünetmentes epilepsziás.

Szedte a gyógyszert, nem volt semmi gond jó ideje, a legutolsó orvosi vizsgálat is rendben találta.

Aztán semmiből jött a roham.

Nem törvényre hivatkozik, inkább csak megfontolásra ajánlom:

- Te vezetnél buszt azzal a tudattal, hogy ez veled is előfordulhat, s sokan meghalhatnak?

- Te, mint munkáltató nyugodtan aludnál, ha tudod, olyan embert alkalmazol, aki súlyos betegséggel küzd, állandó kezelésre szorul, s balesetet okozhat?

Az említett esetben büntethetőséget kizáró ok miatt nem vonták felelősségre a személygépkocsi vezetőjét.

Polgári peres úton - ismereteim szerint - a hozzátartozók kártérítést követeltek. Az jogszerű.

És bónuszként: Hogyan lehet élni azzal a tudattal, hogy meghaltak emberek miattam?

2017. okt. 12. 12:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést kérek, a fenti esettel kapcsolatban tévedtem.

Az első sajtóhírekben még az álhatott, amit írtam.

Nem szedte a gyógyszert, s ezért másfél év letöltendőt kapot.

A lényegen nem sokat változtat.

2017. okt. 12. 12:55
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

"Miért ha nincs rohamom,ugyanolyan ember vagyok ,mint te,ugyanúgy élem az életem ,mint te,kedves 2es előítéletes válaszadó!!!"

Hát én se örülnék, ha ilyen vezetné a buszt, ez vagy tetszik neked vagy sem. a mozgássérült, meg a szellemi fogyatékos is is ugyanúgy éli az életét mégse vezet buszt. Amúgy meg az hogy nincs rohamod, nem jelenti azt, hogy nem is lesz...

2017. okt. 12. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Úrvezetői jogosítványokat megszerezheted egy jó orvossal, de a többit nem fogják engedni.

9 személyes kisbuszt vezethetsz még B kategóriával.

2017. okt. 12. 19:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehetsz hivatásos sofőr. Lehet, hogy ezt igazságtalannak tartod, de hidd el nem te akarsz a következő rekorder a hírekben.
2017. okt. 13. 00:39
 16/17 anonim ***** válasza:
86%

Veronában 17-en haltak meg és sokan egy éltre szóló testi és/vagy lelki sérülést szereztek, mert buszsofőrnek alvászavari voltak.

Az epilepszia súlyos idegrendszeri betegség. Ha rajtam múlna sose kapna epilepsziás semmilyen jogosítványt.

2017. okt. 13. 10:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdésre a pontos válasz: Kettes csoportú orvosi alkalmasság szükséges mindegyik hivatásos kategóriára. Ott pedig az epilepszia kizáró ok, függetlenül attól, hogy kezelve van, vagy nem.

Magánvéleményem alapján pedig nagyon is rendben van ez így.

2017. nov. 11. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!