Csak az a baj, h amit irtok, es ezt sok helyen tapasztaltam mar itthon, az a realizmustol teljesen elrugaszkodott. Nem lehet ennyire csolatasban latni a vilagot, merlegelni kell, megnezni a korulmenyeket es ugy vonni vmit. Lehet ezzel en elvtelen vagyok, de akkora baromsagnak tartom ezt a becsulettel valo martirkodast, h "en nekem a becsuletem mindennel tobbet er" szerintem minden viszonyitas kerdese es az adott helyzettol fugg. Azt ne mondjatok mar nekem, h ha olyan helyuetbe jutnatok h enni nem tudtok szinte, akkor nem lopnatok, vagy ha a csaladotok kene etetni. Es nyugodtan vehetjuk a kerdezo helyzetet hasonlonak mert jol leirta, h kb. orul ha az egyetem melletti munkabol kinyogi az alberletet es most ez meg neccesebb lenne, raadasul ugye o messze nem lopott, talalt vmit, nem csellel, furfanggal, eroszakkal eltulajdonitotta, es meg gondolkodik is az egeszen. En is leirtam h korrektebb annak visszaadni vhogy akie, mert neki se biztos, h konnyebb helyzete van. Osszefuggesbe hozzatok az egeszet azzal, h ezert tart itt ez az orszag, meg a mi politikusaink... Fekete-feher nalatok minden. Semmi kulonbseg nincs akozott, ha egy monopol helyzetevel gatlastalanul visszaelo ceg vagy politikus elenyeszo karara csinalok valamit ami engem kihuzhat a szarbol, vagy ha o lopja el azt a penzt ami ra lett bizva. Ez nem erkolcs. Hiaba probaljatok vmi magasabb szintnek beallitani, ami kihuzna a sz.rbol az orszagot (ami nem igaz), ez csak a masik fele annak, amikor valaki egymas modszeres lehuzasaban hisz, semmivel sem jobb. Az erkolcsos ember sztem nem belyegez meg masokat, empatiaval viszonyul a masik helyzetehez, es tudja egyenileg, a helyen kezelni azt. En egy ilyen mersekelt, megfontolt hozzallasban hiszek, nem ezekben a szelsoseges elvi sikokban gondolkodok minden aron. Ha kell oda kell csapni, es szamonkerni a politikusokat, vagy a h miert van tele a varos parkoloorakkal, mas helyzetbe pedig megprobalunk embersegesen viselkedni.en is inkabb azt erzem, h ez a szethuzas, kirekesztes, es ez a tarsadalomban lappango feszultseg es agresszio, ami miatt nem lennek szivesen itt es sokan hasonloan. Nem amiatt h egyszer valaki nem volt teljesen becsuletes. Tisztelem a becsuletesseget, de engedjuk el ezt az abrandot h nyugaton mindenki az es azert tartanak ott ahol. Ott is ugyanugy vannak bliccelok, gyilkosok, pedofilok, rablok. Tenyleg inkabb a dolgokat kene megtanulni a helyen kezelni. Latni, h mi valojaban kinek okoz kart, mert ha egy korrupt rendszernek te jo katonaja vagy, attol nem hiszem h ok megirigylik ezt. Sot inkabb orulnek. Nem hiszem h ilyen szoros osszefugges van a politikai elit viselkedese es a mienk kozott. Sztem a poltikia olyan, h ha nincs komolyan, naprakeszen szamonkerve, elenorizve, akkor minel jobban ellepik a parazitak, mert meglatjak a lehetoseget. Itt is inkabb azt latom problemanak, h az emberek nem tudjak helyukon kezelni a dolgokat, igy aztan annal tobb mindent megtudnak veluk etetni, mert a dacos, erzelmileg tulfutott allapotukba abszolut nem tudnak tiszta fejjel realisan gondolkozni. Igy mindig olyan az egesz mint valami kabare. En ezt tudom a helyen kezelni ezert nem foglalkozok az egesszel, mert nem erdemes arra, ranezek, nevetek egyet es kesz. Elmelkedni lehet rola, de a jatekba ne menjunk bele, mert tuddjuk az egeszet a helyen kezelni, es ne vigyuk keverjuk ossze a delelotti jatekidot a fajsulyos keso esti temakkal. Az emberek nem tudjak mekkora hatalom van a kezukbe. Nem kell neked mindenaron az o katonajanak lenned, ez csak tudatossag es jozan, realisztikus gondolkodas kerdese lenne.