Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A nénik miért akkor mennek a...

A nénik miért akkor mennek a piacra, mikor a gyerekek az iskolába?

Figyelt kérdés

Emlékszem, mikor általános iskolás voltam, a reggeli busz annyira zsúfolt volt, hogy az én megállom után már nem is engedett fel senkit felszállni a buszsofőr. Nem csak hogy ülő, de álló hely sem volt, és nem iskolásokkal volt tele, hanem vén szatyrokkal, akik pampogtak, hogy ne engedjen fel több embert a sofőr, meg milyen rossz nekik. Persze csak ők ültek.

A vissza felé út is megér egy misét, akkor már lett volna egy két szabad hely ha nagyon gyors vagy, DE a nénik két helyet foglaltak el. Egy nekik, egy pedig a táskájuknak.

2017. aug. 9. 13:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom, a többségnek teljesen oké ilyen aszimmetrikusan csúcsra járatni a közlekedési hálózatot. Például: ma gyakorlatilag annyi busz kell egy közlekedési hálozatba, amennyi a reggeli csúcsot a 7-8 óra közötti abszolút csúcsidőben ki tudja szolgálni. A maradék 20+ órát az állomány egy része garázsban fogja tölteni, mert a délitáni csúcs már jobban elhúzódik, el oszlanak az utazási igények. Max ha meccs van este a városban vagy fesztivál, akkor tudsz munkát találni azoknak a buszoknak... Ezért nem volna rossz széthúzni az utazási igényeket reggel. Differenciált iskola- és munkakezdéssel, később nyitó piaccal és esztékával, a lényeg, hogy a keresleti oldal egyenletesebb eloszlást mutasson az időben. És akkor össztársadalmilag is jobban használjuk ki az erőforrásokat.
2017. aug. 9. 22:00
 12/14 A kérdező kommentje:
a néniknek nem kötelező a piacra járniuk olyan korán, a gyerekeknek viszont igen, az iskolába. Ha fél vagy egy órával később mennének, nem halnának bele.
2017. aug. 9. 22:33
 13/14 anonim válasza:

Én sem értem, hogy miért nem hétvége felé mennek vagy legalább nem kora reggel, amikor mindenki suliba megy.

Elég idegesítő néha, hogy felszállok a buszra majd megállnak a nagy "banyatankjukkal" a "folyosó" közepén és senki se tud hátra menni. De ez nem csak rájuk igaz hanem egy rakat emberre.

2017. aug. 11. 02:33
 14/14 anonim válasza:
Nálunk is ugyanígy van...Reggel 2 busz is indul 5 perc különbséggel és az egyik direkt az iskolásoknak van(suliszünetben nem is jár) és a nénik a sulibuszra szállnak fel utána meg még ők vannak felháborodva hogy milyen hangosak az iskolások meg elfoglalják a helyet. KÖNYÖRGÖM SULIBUSZ. Mit várnak? Amúgy teljesen igazad van később is tudnának menni a piacukra. És a hazaút tényleg nagyon idegesítő hogy az egyik ülésre ők ülnek a másikra meg a krumplijai...
2017. aug. 12. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!