A BKV már a gyerekekből is hasznot akar. Ki állítja meg őket?
Felháborodva hallottam múlt héten a hírekben, hogy fontolóra vették, hogy 6 év alatt is kelljen jegy/bérlet a gyerekeknek, mert ebből is jelentős bevétele lenne a BKV-nak.
Még soha senkin nem gondolkodott el azon, hogyha nem 10 ezer forint lenne egy bérlet és 350 egy jegy, hanem mondjuk olyan 5 ezer a bérlet és 150 egy jegy, sokkal de sokkal többen vennének?
Emlékszem, a 80-as években a buszokon halomban álltak az eldobált, kilyukasztott jegyek, sőt, felhasználatlan jegyeket is gyakran lehetett találni, mert az akkori bérekből simán meg lehetett venni. Eszébe sem volt senkinek lógni. Volt tisztelete az ellenőröknek is.
Ma meg az ellenőrök nagy része úgy néz ki, mint egy hajléktalan, ráadásul minden méregdrága, a járatok ritkák és tele vannak bűzlő emberekkel.
Jó, azért a tömegközlekedés esetén nem áll fenn a "nem kötelező használni" érv. Nem véletlenül más kategóriába is esik. Mert bizony-bizony az ember Budapesten igenis rákényszerül. Egyszerűen túl nagyok a távok. Próbáltam már, hogy kikerülöm, hazagyalogoltam állásinterjúról, 11 km alkalmi cipőben, az ellenségemnek se kívánom, sírva érkeztem haza és három napig nem tudtam utána lábra állni. Mindezt úgy, hogy nem lakom nagyon a város szélén, és a központba mentem interjúzni...
Igazából az a baj, hogy tényleg nagyon alacsonyak a fizetések. :(
"A sok eladósodott ember hogy fog még plussz 1-2 havi bérletet kigazdálkodni? Hihetetlen."
Inkább az a hihetetlen, hogy van ennyi ba*om, aki eladósította magát! Ha mindenki megelégedett volna avval, amije van, nem lett volna ekkora gond a hitelek körül. De nem, mindenkinek eggyel nagyobb autó, ház kellett, mint amit a bevétele engedett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!