Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért olyan mocskosak a...

Miért olyan mocskosak a vonatok, vasútállomások országszerte és miértnem tesz semmit a MÁV?

Figyelt kérdés

Elvileg tanult, intelligens embereknek kellene vezetnie a MÁV-ot, akikről feltételezem hogy igényesek, higiénikusak, s a saját lakásukban is rendet tartanak.

Ebből kiindulva, miért van tele szeméttel a vasútállomások többsége, és miért nem takarítják rendesen a vonatokat?

Összehányom magam mikor fel kell szállnom egy gyorsvonatra.

2017. aug. 7. 00:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

"Elvileg tanult, intelligens embereknek kellene vezetnie a MÁV-ot"

És melyik elv alapján, ha szabad kérdeznem? :)

2017. aug. 7. 00:44
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Ha jól sejtem nem a MÁV vezetése szemeteli tele a környéket, bár lehet tévedek.
2017. aug. 7. 02:35
 3/13 A kérdező kommentje:
De a tisztántartásért már ők felelnek.
2017. aug. 7. 03:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nagyon álomvilágban élsz vagy nem igazán van rálátásod a dolgokra.

Kezdjük ott, hogy az emberek mocskolják össze.... nos oké az ellen nem lehet mit tenni.

Ott vannak a takarítók akik kevés fizetésért megteszik amit előírnak és ennyi, de se anyagilag se logikailag nem megvalósítható, hogy minden út után fényesre sikálják a vonatokat stb.

A vezetőség meg ilyesmikkel közvetlen nem foglalkozik, nem fog senki sem " fentről " lejönni és személyesen ellenőrizni vagy tisztogatni bármit is, megkapja szépen statisztikaként, ennyire meg annyira piszkos valami, ekkora és ekkora költségvetés kéne rá, aztán ha van rá még anyagi lehetőség akkor esetleg több elsz a takarítás ha nem hát nem.

2017. aug. 7. 03:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos: nem a vasút vezetői szemetelik tele a peronokat vagy hagynak féknyomokat a budiban. Az ő felelősségük valóban a kellő gyakoriságú takarítás megszervezésében merül ki, de nem ártana néha a vonatok tisztán tartása érdekében figyelemfelhívó kampányokat is szervezni. Nos, tapasztalataim szerint minden nagyobb állomáson jelen vannak a szerződött takarítócégek emberei és ha nem is túl nagy alapossággal, de végzik a munkájukat. Legalábbis Budapesten ez látszik. Kérdés, hogy a vezetők által láthatatlanabb helyeken, mint mondjuk Mátészalka, ugyanilyen intenzitással folyik-e a takarítás. Nekem vannak kétségeim.

Megjegyzem, ezzel együtt sokat javult a színvonal e téren a 2000-es évekhez képest, szerintem ott volt a mélypont.

2017. aug. 7. 03:52
 6/13 anonim ***** válasza:
30%
Nemreg jartam Kobanya-Kispest vasutallomason...ne mondja mar nekem senki, hogy az utasok miatt nez ugy ki, ahogy kinez...
2017. aug. 7. 09:57
 7/13 anonim ***** válasza:
48%
Az ahogy az állomás szerkezetileg és műszakilag kinéz az nem az utasok hibája. Az, hogy a vonaton a wc össze van sz*rva/h*gyozva az meg nem a MÁV-é. :D
2017. aug. 7. 11:27
 8/13 A kérdező kommentje:

"Vagy nagyon álomvilágban élsz vagy nem igazán van rálátásod a dolgokra."

Nem élek álomvilágbam, de úgy vélem mindíg a legjobbra kell törekedni.

Egyébként a legtöbb helyen nyugat-európában tiszták az állomások és a vonatok is. Ha nekik sikerült ezt elérni, ne mondja nekem senki hogy itthon nem lehet.

2017. aug. 7. 12:21
 9/13 anonim ***** válasza:
A legjobbra törekednek ami a jelenlegi keretekből és lehetőségekből elérhető... Nyugatot meg felesleges ide hasonlítani, már Osztrákoknál is többször láttam, hogy ha valaki véletlen elejtett valami szemetet a másik ember rászólt, hogy elejtette, vagy épp ha szemetet találtak elvitték a kövi kukáig. Szóval az emberek hozzáállását is csak ilyen tekintetben szabad hasonlítani, hogy a tisztaságra mennyire ügyelnek.
2017. aug. 7. 13:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Azért, mert az állami cégek vezetői max 1-2 évre terveznek előre. Takarékoskodni általában a fenntartási költségeken (és ide tartozik a takarítás is) szoktak. Ha egy vasútállomás vagy kocsi fenntartásán egy-két év alatt megspórolnak x forintot, verik a mellüket hogy milyen hatékonyak. Sajnos az már nem érdekli őket, hogy ezután a felújítás a megspórolt összeg 15-20 szorosába kerül. Azt hiszem ennek legékesebb példája a KÖKI
2017. aug. 7. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!