Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » MÁV - Ha a vonaton nem kérik...

MÁV - Ha a vonaton nem kérik a menetjegyemet, akkor azt vissza tudom váltani pénzre?

Figyelt kérdés

2017. máj. 25. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha vonaton nem kérik a jegyet, akkor szabad lopni?

Ha a te munkádat el lehet lopni, ahhoz te mit szólsz? Örülsz neki? Igénybe vettél egy szolgáltatást, nem?

Egyébként csak ott lehetne visszakérni, ahol váltottad, s csak kezelési költség felszámításával.

Pl. Bivalytormáson vetted, Dengelőcre szól. Dengelőcön nem veszik vissza, csak Dengelőcőn.

És csak az utazás megkezdése előtt. Értsd úgy, hogy ha a jegy mára szól, nem időpontra, akkor ma még Dengelőcőn próbálkozhatsz. Holnap már nem.

2017. máj. 25. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De milyen alapon tennéd?

Nem azért veszel jegyet, hogy megúszd a büntetést, hanem hogy kifizesd a viteldíjat...

(Amúgy a jegyet visszaváltani csak a kiindulási állomáson lehet.)

2017. máj. 25. 15:39
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Errata:

Pl. Bivalytormáson vetted, Dengelőcre szól. Dengelőcön nem veszik vissza, csak Bivalytormáson.

2017. máj. 25. 15:42
 4/8 anonim ***** válasza:
20%
Persze, odamész a pénztárhoz és megmondod, hogy erre már nincs szükséged, visszaváltanád.
2017. máj. 25. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem, én próbáltam már:)

Igaz, akkor két órát késett volna egy 25 perces távon a vonat, így kocsival vittek haza. A célállomáson bementem visszaváltani a jegyet, de nem váltották vissza (úgy, hogy még a vonat oda sem ért)

2017. máj. 25. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
A kiindulási állomáson kezelési költség ellenében visszaváltják. De azt jó ha tudod, hogy ha az első jegyvizsgálatnal nem kezelteted a jegyedet és ez bizonyosságot nyer mondjuk egy főellenőri ellenőrzés során, az hasonlóan komoly büntetést von maga után mint a jegy nélküli utazás.
2017. máj. 25. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A késés esetén viszont elvileg lett volna lehetőség a visszaváltásra. Tudom nem ide tartozik de ez viszont benn van az apróbetűs részben, hogy tetemes késés esetén az utas kárpótlási igényt nyújthat be, és itt a minimum a jegy árának visszafizetése. A többi meg utána jön, hogy a vonat késéséből lehetett-e az utasnak anyagi kára.
2017. máj. 25. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan csak a kiindulási állomáson, és a jegy érvényességi ideje alatt váltják vissza, de ha sokat késett, és beadsz egy méltányossági kérelmet, hogy inkább másképp oldottad meg, mert nem volt időd/ türelmed kivárni, akkor levásárolható bónokkal kárpótolnak. Én már jártam így.
2017. máj. 27. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!