Németországba (Erfurt) mennék vonattal. Hogyan kell menetjegyet váltani?
Autóval már megjártam ezt az utat a múlt héten,a közelgő rossz időben jobb lenne vonattal menni.
Nemzetközivel szinte soha nem utaztam,illetve még a múlt évezredben.
Remélem lesznek itt segítőkész emberek,akik sokat vonatoznak és adnak tanácsot!(Net-en nem rendelek jegyet.)
Győrben szeretnék felszállni egy nemzetközi vonatra ,ami azt hiszem Bp.Keletiből indul és Győrből 11.02-kor megy tovább.
Annyit már tudok,hogy Linzben,és Fuldában át kellene szállnom,ha Erfurt a célom.
Amit nem tudok:
1.,Előre meg kell venni a jegyet,vagy elég a győri menetjegy pénztárnál a vonatindulás előtt?
2.,Csak Linzig tudok váltani ,vagy a 2 átszállással együtt akár Erfurtig?
3.,Hely jegyet kötelező váltani,vagy majd megmondja pénztáros?
4.,Akár a visszautat is meg lehet váltani?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Amit tudok, hogy mindenképp előre éri meg foglalni. Mi Euronight-ra 1 hónapra előre foglaltunk már.
A többiben nem igazán tudom a választ, én most a napokban odamennék az infóhoz mindent megkérdezni.
Igazából a DB honlapján 3-5 átszállásokkal lehet menni, egy útvonalat találtam, ami 2 átszállással van, az győt-mannheim, mannheim-erfurt, szép kerülő.
Persze lehet keresgélni hogy nürnbergig, aztán fél nap várakozással meg irány türingia.
Köszi az eddigi válaszokat.
Az információ kérdezése nekem is eszembe jutott,de azt remélem itt is kaphatok megbízható válaszokat a feltett kérdéseimre.
Az oda útvonalat tudom,írtam is ,a jegyvásárlás gyakorlata érdekelne,ahogy a kérdéseimet feltettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!