Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit képzel magáról a BKK?

Mit képzel magáról a BKK?

Figyelt kérdés

Külföldi vagyok, látogatóba jöttem a barátnőmhöz. Vettünk bérletet, azt mondta, neki van diákja, vesz nekem is. Úgyhogy vett 2 havit. Az ellenőr mindenkire bólogatott (meg sem nézte rendesen!) aki felmutatta, kivéve rám, azt mondta, keressem elő a diákot. Azt mondtam, hogy elnézést, de nincs. Kért tőlem 16 000ft-t. Illetve, menjek a BKK-ra felmutatni a diákot.

Hallottam, hogy Magyarországon rossz a helyzet, mindenhol bunkókkal fut össze az ember, de én ezt nem akartam elhinni. Kivéve mostanáig. Mégis mit képzelt ez az ellenőr? Van bérletem? Van. Az, hogy kaptam-e, leltem-e, loptam-e, nem teljesen mindegy? Nagyon felvitte a vérnyomásomat ez az egész! A barátnőm jó szívűségből vett nekem is (pedig nyugodtan járhatnánk bérlet nélkül, elmondása szerint állítólag 90%nak nincs), és még engem akarnak megbüntetni, mert van bérletem? Ez hihetetlen! Ha elmegyek a BKK-ra és felmutatjuk a barátnőm diákját, akkor így megúszható? Spórolt pénzemből jöttem fel Bp-re külfölről, és ne hogy már holmi 16 000 forintokat fizessek erre, főleg úgy, hogy bérletem is van!!!!!!!

2017. máj. 19. 16:54
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Neked nincs diákod?
2017. máj. 19. 17:07
 2/12 anonim ***** válasza:
98%

Szia!

Tisztában vagy-e azzal hogy jogosulatlanul vettél igénybe kedvezményes lehetőséget?

Diák bérlet csak diákigazolvánnyal együtt (azzal igazolva) érvényes.

A szabályok nem ismerete nem mentesít a szabályok hatálya alól.

2017. máj. 19. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon felvitte a vérnyomásodat, hogy lebuktál lopás közben? Szegénykém :D
2017. máj. 19. 17:20
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Hohohó, szállj csak le arról a magas lóról!

Volt bérleted, az igaz, csakhogy az egy kedvezményes bérlet volt. Kedvezmény márpedig egy bizonyos, jól definiált körben jár és minden egyes kedvezménynél igazolnod kell a jogosultságodat. Ezt te most nem tudtad megtenni, ezért pótdíjaztak.

Ha nem lenne ez a magas pótdíj, akkor ugye mindenki eljátszaná rosszhiszeműen azt, hogy diák bérletet vesz és féláron utazgat, alig kockáztatna bármit.

Lehetőségeid:

2 napon belül fizetve 8000 Ft-rá mérséklődik a pótdíj

Ha van diákod, de nem volt nálad, az utólagos bemutatás rövid ideig meg lehetséges, 2000 Ft a díj.

2017. máj. 19. 17:25
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Te mit képzelsz magadról?
2017. máj. 19. 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha 2 napon belul befizetsz 8at meg mindig alig jartal rosszabbul, mintha teljes arut vettel volna.

Amugy nem tudom honnan jottel, de ha en a te orszagodban veszek ugy diak jegyet, hogy nincs diakigazolvanyom valsz ott se fognak megdicserni erte.

Amugy az ellenort nem erdekli honnan van a berleted. Ha rad nezve ervenyes, akkor rendben van.

2017. máj. 19. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:
97%

"Mégis mit képzelt ez az ellenőr? Van bérletem? Van. Az, hogy kaptam-e, leltem-e, loptam-e, nem teljesen mindegy?"

Hát khúrvára nem mindegy :)) Megállít lopott autóval a rendőr, akkor is azt fogod mondani, hogy nem mindegy, hogy honnan van az autó? :)))

2017. máj. 19. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Két lehetőséged van:

- Ha van érvényes EU-s diákigazolványod és annak száma van a bérleteden, akkor bemutathatod bármelyik BKK ügyfélközpontban, ekkor csak 2000 Ft pótdíjat kell befizetned.

- Ha nincs, akkor gyorsan fizesd be a pótdíjat, mert 2 napon belül 8000 Ft-tal megúszod.

2 napon túl 30 napon belül 16 ezer, 30 napon túl 32000+.

Részletek: [link]

Amúgy azt sem értem, hogy a csajod hogy vett neked bérletet, amikor a bérletre rá kell íratni a diákigazolvány számát. Ezek szerint magának vett 2 darabot. Már bocs, de eléggé butácska a barátnőd.

2017. máj. 19. 22:57
 9/12 anonim ***** válasza:
97%
Trollkérdés. Nem tudja megvenni egy ember a két diákszelvényt igazolványszám nélkül. Meg amúgy is, ilyen állat mint a kérdező márpedig nincs!
2017. máj. 20. 05:33
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Hazudsz! Aki három hete kint van németbe, olaszba, amcsiba, asz beszéni nem lyó madzsar, s fogalmazik furcsa neki bele.

Ha neked diákbérlet kell, akkor ahhoz kell az érvényes diákigazolvány is. Jogosulatlanul vettél igénybe egy kedvezményt. Az ellenőrnek ez a kötelessége.

A 90%-os bliccelésről. Ez is hazugság. Ilyent nem hallhattál, hacsak nem valami hasonló hülyétől. Sok, de messze nem ennyi. És mi van akkor, ha mindenki lop? Akkor neked is kell?

És külföldiként feltűnően tájékozott vagy olyan finomságokat illetően, hogy nem BKV-bérletek vannak, hanem BKK.

A barátnőd diákját hiába mutogatod, a sajátod kell.

Gyanúra akad okot az a megfogalmazásod is, hogy külföldről jöttél fel?

Melyik országban élsz? Oroszok mennek fel Moszkvába, meg a magyarok Pestre. Egy osztrák, német, olasz, francia stb. nem is érti, ha lefordítod neki.

2017. máj. 20. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!