Metróval utaznék, de Hogyan? (Sürgős! )
Nem vagyok túl járatos Pesten, s elméletben megvan a dolog, de nem tudom, hogy fogom holnap kivitelezni. A Stadionnál felszállok a piros (M2)metróra, s megyek a Deák térig. (ez oké, lyukasztok jegyet, meg minden, megyek 4 megállót.)
De a Deák térnél gondban vagyok. Most ott hogyan tovább? Fel a mozgólépcsőn? S merre? Ki van táblázva? Mennyi jegyet vegyek? Mert valahol azt olvastam, hogy elég egy jegy, ha egy órán belül utazom.Akkor lehetséges, hogy két jeggyel megúszom?
S még egy kérdés. A nyugatitól tovább kell sétálnom egy utcába. Az aluljáróban ott is ki van írva, hogy melyik utcára vezet ki a kijárat?
Meg lehet ezt a pesti közlekedést szokni?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
A Deákon amint kilépsz a metrókocsiból (2-es, piros metró) a peronon fent ki van írva, hogy merre menj, át tudsz szállni a 3-as metróra (kék) amivel elmész a Nyugatiig. Ott felmész az aluljáróba, és ki vannak táblázva, melyik kijárat hova vezet.
A jeggyel kapcsolatban meg én azt mondanám, két jegyet vegyél összesen egyet a 2-es egyet a 3-as metróra. De én bérletes vagyok, annyira nem vagyok otthon ebben.
Deák téren leszállsz, a kettes metróból csak felfelé tudsz menni, mert az van legmélyebben. Eggyel felette van a hármas, amivel neked kell menned a Nyugatihoz.
Az aluljáróban elméletileg ki van írva, melyik utcának melyik oldalára vezet a kijárat, de hogy valaki vicces kedvében letépte-e, vagy olvasható-e a kosztól, az kérdés. Meg lehet szokni, de egy utazás ehhez kevés :)
Köszönöm! Úgy gondoltam, hogy 4 jegyet veszek összesen. (kettőt oda, kettőt vissza)A megállókat kiírtam, hogy mennyit kell mennem. A nyugatinál lévő utcát már megnéztem és kirajzoltam magamnak (a Szent István körút és a Bajcsy - Zsilinszky sarkán kell kikeverednem a metróból)
A Deák térnél még annyi, hogy kiszállok a metróból és fel a mozgólépcsőn és ott már látni fogom? Kell új jegyet lyukasztani?
Mindenki azt mondja, hogy meg lehet szokni Pestet és a közlekedés sem bonyolult, csak hozzá kell szokni.
S jelenleg állást keresek ott, úgyhogy muszáj lesz megszokni.
Többször jártam már Pesten, de mindig baráttal, családdal, ismerőssel. Egyedül még most megyek csak. S persze, sok helyen jártam már, vannak ismerős helyek, de nem ugyan az, mintha minden nap ott járkálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!