Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Metróval utaznék, de Hogyan?...

Metróval utaznék, de Hogyan? (Sürgős! )

Figyelt kérdés

Nem vagyok túl járatos Pesten, s elméletben megvan a dolog, de nem tudom, hogy fogom holnap kivitelezni. A Stadionnál felszállok a piros (M2)metróra, s megyek a Deák térig. (ez oké, lyukasztok jegyet, meg minden, megyek 4 megállót.)

De a Deák térnél gondban vagyok. Most ott hogyan tovább? Fel a mozgólépcsőn? S merre? Ki van táblázva? Mennyi jegyet vegyek? Mert valahol azt olvastam, hogy elég egy jegy, ha egy órán belül utazom.Akkor lehetséges, hogy két jeggyel megúszom?

S még egy kérdés. A nyugatitól tovább kell sétálnom egy utcába. Az aluljáróban ott is ki van írva, hogy melyik utcára vezet ki a kijárat?

Meg lehet ezt a pesti közlekedést szokni?

Köszönöm a válaszokat!

2010. máj. 16. 18:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az 1 vagy 2 jegy kérdését nem tudom, de azt igen, hogy mind a Deákon, mind a Nyugati pu.-nál jól ki vannak táblázva az aluljárók, hogy melyik hova vezet. Érdemes megnézni, hogy az általad keresett utca melyik nagyobb utcához van közelebb, mert lehet, hogy csak a nagyobb utca van kiírva. www.utvonalterv.hu vagy google maps segíthet ebben. Sok sikert a "nemeltévedéshez" :-)
2010. máj. 16. 18:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

A Deákon amint kilépsz a metrókocsiból (2-es, piros metró) a peronon fent ki van írva, hogy merre menj, át tudsz szállni a 3-as metróra (kék) amivel elmész a Nyugatiig. Ott felmész az aluljáróba, és ki vannak táblázva, melyik kijárat hova vezet.

A jeggyel kapcsolatban meg én azt mondanám, két jegyet vegyél összesen egyet a 2-es egyet a 3-as metróra. De én bérletes vagyok, annyira nem vagyok otthon ebben.

2010. máj. 16. 18:19
 3/13 anonim ***** válasza:

Deák téren leszállsz, a kettes metróból csak felfelé tudsz menni, mert az van legmélyebben. Eggyel felette van a hármas, amivel neked kell menned a Nyugatihoz.

Az aluljáróban elméletileg ki van írva, melyik utcának melyik oldalára vezet a kijárat, de hogy valaki vicces kedvében letépte-e, vagy olvasható-e a kosztól, az kérdés. Meg lehet szokni, de egy utazás ehhez kevés :)

2010. máj. 16. 18:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Úgy gondoltam, hogy 4 jegyet veszek összesen. (kettőt oda, kettőt vissza)A megállókat kiírtam, hogy mennyit kell mennem. A nyugatinál lévő utcát már megnéztem és kirajzoltam magamnak (a Szent István körút és a Bajcsy - Zsilinszky sarkán kell kikeverednem a metróból)

A Deák térnél még annyi, hogy kiszállok a metróból és fel a mozgólépcsőn és ott már látni fogom? Kell új jegyet lyukasztani?

2010. máj. 16. 18:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Mindenki azt mondja, hogy meg lehet szokni Pestet és a közlekedés sem bonyolult, csak hozzá kell szokni.

S jelenleg állást keresek ott, úgyhogy muszáj lesz megszokni.

Többször jártam már Pesten, de mindig baráttal, családdal, ismerőssel. Egyedül még most megyek csak. S persze, sok helyen jártam már, vannak ismerős helyek, de nem ugyan az, mintha minden nap ott járkálnék.

2010. máj. 16. 18:26
 6/13 anonim válasza:
100%
elég 1 jegy ha a stadionoktól a deákig mész és onnan a nyugatiig. a nyugatinál a nagyobb utcanevek vannak kitáblázva ha kis utcát keresel abba ne reménykedj inkább kérdezz meg egy újságost ott van rengeteg. ja és a metró táblák számai ki vannak rakva csak figyelj a fejed fölé a sárga az 1es a piros a 2es a kék a 3mas ja és 3mas metróval újpest felé menj :) sok szerencsét
2010. máj. 16. 18:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Valóban, ahogy már említették [és ez biztos, mert így csináltam mindig és működik!]: oda-vissza csak két jegyet kell elhasználnod, mert átszálláskor nem kell újat kezeltetned (addig érvényes a jegyed, amíg nem jössz föl a metróból). ;)
2010. máj. 16. 18:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Szerintetek másfél óra elég erre a műveletre? A metrózás olyan fél óra körül van, ahogy az útvonaltervező lemérte.
2010. máj. 16. 19:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Stadiontól Nyugatiig metróval max fél óra :)
2010. máj. 16. 20:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, remélem nem fogok eltévedni! :D
2010. máj. 16. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!