Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ilyen hülyék/értetlenek/...

Miért ilyen hülyék/értetlenek/rugalmatlanok a MÁV pénztárosai?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet: van BKV-bérletem és MÁV-bérletem Cegléd-Köki viszonylaton, és Szegedről utazom a Nyugatiig. Ehhez kértem jegyet gyorsvonati pótjegy nélkül Ceglédig és gyorsvonati pótjegyet a Nyugatiig. Erre visszakérdeznek, hogy Ceglédtől a Nyugatiig bérletem van-e, mondom csak Kökiig, onnan BB. De akkor csak a Kökiig adja, mert BKV-ra nem érvényes (pedig de), mert ha kiadja, megbüntetik őt is. Hogy miért, azt nem tudom. Szinte ordibálbom kellett, hogy adják már ide a jegyeket.

De a lényeg, hogy kérek két jegyet, és miért nem tudják kiadni mindenféle visszakérdezés nélkül? (Mondták, hogy mondjam, hogy a nagymamámnak kell a pótjegy, nekem már van, de miért bíztatnak arra, hogy hazudjak?)

2017. máj. 2. 19:13
 1/7 anonim válasza:
97%
Vegyél jegyet a jegyautomatából, aztán probléma megoldva.
2017. máj. 2. 19:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Szegeden nincs, meg csak jegyet nem ad, legalábbis eddig még nem jött rá, hogy spóroljam le a pótjegyet.
2017. máj. 2. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Mert Szeged az már nem BKSZ terület, tehát onnan nem vehetsz a Budapest-bérlethez csatlakozó jegyet. Cegléd a BKSZ terület határa.
2017. máj. 2. 19:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben te voltál tájékozatlan az üzletszabályzat egyik, egyébként vitatható pontjával kapcsolatban.

Tehát: a BKK bérletedet csak a volt BKSZ szolgáltatási területén belül kezdődő és végződő utazásokra használhatod a vasúton. Magyarul ha Szegedről indulsz, akkor hiába van Budapest-bérleted, az nem lesz érvényes a vonaton. Míg mondjuk Nagykőrösről indulva elég csak Ferihegyig venni a jegyet, onna befelé már érvényes a BKK bérlet, mivel Nagykőrös a BKSZ terület határa.

Esetedben tehát ugy nez ki, hogy menetjegy plusz gyorspótjegy kell Ceglédig, utána Kökiig semmi a bérleted okan, majd Köki-Nyugati közé menetjegy plusz gyorspótjegy.

Mondom, nem túl szerencsés a szabályozás és valoszínűleg már sokszor kicserélődtek azok a vezetők,akik ezt a korlátozást kieszközölték, de ettől még ez van az üzletszabályzatban.

2017. máj. 2. 19:52
 5/7 A kérdező kommentje:
És a gyorsvonati pótjegy az adott jegyhez szól, vagy adott viszonylatra?
2017. máj. 2. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
az viszonylatra szól, nincs vonathoz kötve
2017. máj. 2. 22:19
 7/7 anonim ***** válasza:

3/6: Nagykőrös a 140-es vonalon a BKSZ-határ! ;) Amúgy tök jogos a probléma, semeddig nem tart kiadni egy Szeged-Cegléd vonatfüggetlen menetjegyet, meg egy gyvpj-t Nyugatiig... Viszont olyanról nem tudok, hogy Szegedről Ceglédre járna személyvonat, így oda KÖTELEZŐ vagy gyorsvonati pótjegy, vagy IC pót-és helyjegy, mese nincs! (Szerencsére az automata is nagyrészt tudja a díjszabást)

Kérdezőnek: honnan a fészkes fenéből tudjuk, hogy te hogyan és hova akarsz utazni? Gondolatolvasók nem vagyunk még! Titeket k. utasokat meg néha nem ártana megtanítani arra, hogy egy értelmes, összeszedett mondatban ki bírjátok makogni, hogy mit akartok... (tisztelet a kivételeknek!)

2017. máj. 4. 09:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!