Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nincs közvetlen vasúti...

Miért nincs közvetlen vasúti összeköttetés Győr és Pozsony között?

Figyelt kérdés
Győriként zavarónak találom, hogy szinte lehetetlenség eljutni Pozsonyba, ha az embernek nincs autója. Pl. most a reptérre kell kimennem és nem akarok transzfert/taxit fizetni. Az egyetlen megoldás jelenleg a cseh Student Agency busztársaság, legalább ők vannak...
2017. ápr. 28. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Nem volt rá igény, sem pénz és most a jelenlegi helyzetben már nem is lesz
2017. ápr. 28. 16:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es, ez baromság. Mivel Pozsonyba rengetegen járnak dolgozni Mosonmagyaróvár környékéről, komoly szándék van az eddig inkább kerékkötőnek számító szlovák vasút oldaláról is a vasúti kapcsolat újraélesztésére. Persze a te szempontodból abban sem lesz sok köszönet, ha még Móváron meg Petrzalkán és még valahol a belvárosban is át kell szállnod a reptér felé menet.
2017. ápr. 28. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Flixbusnak is vannak járatai.
2017. ápr. 28. 17:38
 4/7 A kérdező kommentje:

1-es, mit értesz a "jelenlegi helyzeten"?

Azt tartom furcsának, hogy két eu-s ország között, egy főváros és egy olyan fejlett város között, ami a saját országában a legfontosabb közlekedési csomópont Nyugat-Európa irányába (Bécs felé), nincs semmi kiépítve. Nem akarom elhinni, hogy ne lenne rá igény.

Egyszer pl. messzebbről jöttem a Student Agencyvel prágai átszállással, és a prágai csatlakozásomat lekéstem. Ezért kaptam cserébe ingyen vonatjegyet, ami úgy nézett ki, hogy Prága-Pozsony-Bécs-Győr. Nem volt egy leányálom, miután már előző este 6 óta úton voltam, és volt nálam n+1 bőrönd :D

2017. ápr. 28. 17:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig vasúti sín van: Győr>Hegyes>Rajka>Pozsony :)
2017. ápr. 28. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Eddig elzárkózott tőle a szlovák közlekedési tárca. Most úgy tűnik meglibbent változás szele ( [link] ) és előbb-utóbb talán lesz végre normális összeköttetés a két nagyváros között.
2017. ápr. 28. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Győrből Rajkáig van vonat, onnan pedig 30 percenként jár a 801-es busz, amivel el lehet jutni Szlovákiába. Ennek a végállomásánál átszállsz a 90-91 buszok valamelyikére, amikről pedig átszállsz a reptéri buszra. A 801-esre a jegy kb. 400 ft
2017. ápr. 29. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!