A villamosvezetőknek miért kell tudni, bonyolult elméleti műszaki dolgokat? (elektronika, fizika)
Kidühöngted magadat? Nagyon jó, akkor nyugodtan vághatsz neki a hétvégének.
"A régi időkben bezzeg, a mester mellett oktattak minden egyes dolgot, nem kellett elméleti marhaságokat tanulni,azt is csak minimálisan, sőt örültek, ha valakinek, van 8 általánosa, és tárt karokkal várták, hogy jöjjön dolgozni..."
Gondolom, mint az oktatás szakértője, azzal is tisztában vagy, hogy ennek az oktatási módszernek mik a hátulütői. Mert azok is vannak bőven.
#1-es:
Tudom, hogy vannak hátulütők, de hol nincsenek? Minden munka felelősséggel jár, de akkor is egy villamoson kevesebb a hátulütő, mint egy mozdonyon, ahol 120-200 km/h-val száguldanak, és ha vét a vezető tömeges halálhoz is vezethet, viszont a villamoson nincs ekkora teher, ott max leüvölt néhány őrült utas, meg balhé van, ha meg műszaki hiba van, úgy is jön a pótló autóbusz, vagy ha baleset történik, nem fognak meghalni, hanem kisebb sérülésekkel megússzák.
Elkezdtem végigrágtam magam a szösszeneteden, de az agyam ledobta az ékszíjat a diplomata mérnököknél...
Az egészről egy szállóige jutott eszembe, ami anno a seregben terjedt:
"Én nem vagyok egy volumen, az sem érdekel, hogy egyeseknek több diplomatája van, de hogy szívni fognak, az rizikó."
Szóval:
1. Tanuld meg a szavak jelentését
2. Tanulj meg mondatokat összerakni belőlük
3. Aztán majd beszélhetünk a bonyolult elméleti és műszaki kihívásokról, amik a villamosvezető-gyakornokokra várnak.
Nos, azt hiszem most már értem, miért ilyen a tananyag.
Azért, hogy az olyan alacsony ingerküszöbű, labilis, mindenen idegeskedő emberek még a tanfolyamon kiessenek.
Aki egy ilyen semmiségen így felhúzza magát, arra én nem bíznék rá többszáz kilowattal mozgatott 30-40 tonnát, megpakolva 100 emberrel, mert az ilyen ember áramot vezessen, ne járművet.
Ja aztán még azokról az esetekről ne is beszéljünk, mikor olyan embert is felvesznek, aki az embert szándékosan akarja elütni, aztán mikor egy utas véletlenül megnyomta a vészféket szarrá ordította a fejét, na de sebaj más is ilyen labilis állat.
Aztán még #4-es: Ha nem tudod értelmezni kellő képen a leírást az nem az én bajom, na szóval kötözködjön még, aki akar, meguntam.
Hát a kérdezőből örök szállóigék fognak születni szerintem :D
"fizikaelektronika tudós"
"szuper-fizikaelektronikás villamossági majszternék"
"TGV mozdony"
"diplomata menjen mérnöknek"
"kvantum-fizikális tudás"
"érdekelne a villamosvezető pályafutás"
"elméleti fizikás elektronikás dolog"
"ideges labilitás"
"kevés normális válasz aligha lesz"...Magyarul ez azt jelenti hogy sok normális válasz lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!