Sohasem fognak 160-al mennia vonatok?
Úgy vettem észre,hogy pl 100,120-as és a székesfehérvári vonalat megcsinálták 160-ra egy jó darabon,de szerintem ez csak arra volt jó,hogy nincs lassújel hanem folyamatosan 120-al lehet menni,ahol ugye fel van újítva,de pl. Püspökladánytól Debrecenig van bőven lassújel mert ott még nem újna sín.
Ne gyertek azzal,hogy a biztosítóberendezés meg az Etcs a hiánya,igen tudom de úgysem fogják megcsinálni,nem úgy néz ki.
Szerintem csak az 1-es marad 160-as a többin nem lesz 160-as közlekedés. Nem is akarják csinálni a biztbert.
Szerintem csak azért újították fel,hogy eltűnjön a sok lassújel.
Így is jó,mert legalább folyamatosan mennek a vonatok 120-al sőt sokszor többel is mint 120.
Valamelyik nap is 128-al mentca city,de a 122-125 km/h-s sebesség elég gyakori a 100-as vonalon pl.
Tehát erre jó.
De vajon lesz az ígért 160-as sebességből valaha valami vagy csak ámítják az embert.
És ha igen ,mikor körűl.
Köszi előre is a válaszokat.
Ne haborogj...
Örülj a kevesnek is...
160-nal
120-szal
128-cal
Tehát a helyes írásmód titka, hogy a szám után az "el" és "al" elé olyan mássalhangzót kell tenni, amilyenre az adott szám végződik.
160-nal (százhatvaNNal)
128-cal százhuszonnyolCCal)
40-nel (negyveNNel)
Ha a jövőben nem akarsz 4 általánost végzettnek tűnni, akkor tanuld meg ez az apróságot. Rögtön komolyabb embernek fogsz tűnni. Valószínűleg még te leszel megsértődve, hogy tanulhatsz valamit. Bocs, de hátha más is okul belőle.
Majdországban egyszer majd mehet 160-nal a vonat a milliárdokért megépített 160-as pályán. Igaz, addigra már lesz annyi lassújel, hogy mégsem fog 160-nal menni, de sebaj, ráérünk a félig elvégzett munkát még egy 5-10 év múlva is befejezni.
Az is egy szégyen, hogy a valaha 160-as pálya (1-es vonal) ma már legfeljebb 140-nel járható, de hogy egy évekig tartó komplett felújítás nem tartalmazza a vonatbefolyásoló rendszer korszerűsítését is, az szerintem már a hűtlen kezelést gyanúját is felveti.
Egyébként kérdező, már a kérdést sem értem, melyik fejlesztést adják át ebben az országban az ígéret szerint, időben? Ja igen, a stadionokat, azoknál a duplájára növelt költségvetés is mehet simán. :D
Amíg olyan szar a sínek, amilyen, kizárt!
Nem fogják ráengedni seb. korlátozás nélkül, vagy abból pillanatok alatt katasztrófa lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!