Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Igazoltattak a metrónál volt...

Karolin98765 kérdése:

Igazoltattak a metrónál volt nálam bérlet csak az a baj hogy a testvérem lakcimével vettem meg. Megbüntettek mert nem volt igazolványom, kiirták az adataimat az útlevelemből, azt mondták 2000ft ha befizetem 5 napon belül. De igy hogy lehet befizetni?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 11. 20:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
és a befizetésnél a testvéremnek is velem kell jönnie mivel az ő igazolványának a kódja szerepel a büntetésen?
2017. ápr. 11. 23:58
 12/20 anonim ***** válasza:
A BKK/BKV-tól akár az igazi finn mikulás is befizetheti a pótdíjat. Tök mindegy, személyesen ki intézi.
2017. ápr. 12. 00:22
 13/20 anonim ***** válasza:

nem kell senkit vinned, kaptál csekket gondolom, azt befizeted és kész.

vagy még le is akarod magad buktatni, hogy tudatosan használtad tesód bérletét?

2017. ápr. 12. 00:26
 14/20 A kérdező kommentje:
De fogják kérni a személyimet ami a csekken van és nekem az nem lessz mivel nem az enyém
2017. ápr. 12. 01:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok, menthetetlen.

Vidd a testvéredet is a postára csekkbefizetni. Meg a szüleidet, a szomszédaidat és a fél utcát. Aztán egy ökröt húzzatok nyársra, spontán falunapot rendezve. Mulatós zenét, LL Juniort meg egy sztendápost is szervezzetek le, hogy igazi legyen. A részeg polgármestert meg majd talicskával toljátok a kúthoz józanodni, így lesz csak autentikus.

2017. ápr. 12. 05:26
 16/20 anonim ***** válasza:
80%

„De fogják kérni a személyimet ami a csekken van és nekem az nem lessz mivel nem az enyém”

Szerintem ha ezzel végeztél, kérd leszázalékolásodat, mert gyenge a fejed. Fogyatékos vagy.

Kezdjük a végén.

Teljesen mindegy, neked van-e személyid. Nem fogják kérni, nem is jogosultak rá.

Személyi igazolványt csak hatósági személy kérhet, ha indokolt. Rendőr, közteres.

Pék, vécés néni, postás nem igazoltathat. Szóval már az eleje sem tiszta.

Igazoltatott rendőr vagy közterületfelügyelű?

Megtehetik de ők nem foglalkoznak pótdíj kiróvásával.

Egy budapesi rendelet alapján, ha nem mondod meg az ellenőrnek az adataidat magadtól,

akkor igazoltathatnak ÉS megadhatják ők az ellenőrnek az adataidat.

Ellenőr meg kérheti, hogy mutasd az igazolványt, de a pódíjazásnak nem feltétele.

Mint írtam, teljesen mindegy, ki fog befizetni.

A személyi csak akkor jöhetne szóba, ha valami jóhiszemű tévedésről lenne szó, amit a helyszínen

nem sikerült tisztázni. Pl. az automatában elütöttél egy karaktert.

Ekkor méltányolható esetleg az utólagos bemutatás, hogy tisztán ládszódjon, tévedésről van szó.

De te nem tévedtél, hanem tudatosan rossz adatot adtál meg.

2017. ápr. 12. 09:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor úsztad volna meg 2000-rel, ha nem az útleveledből írja be az adatait, hanem te fejből bediktálod a testvéredét. Így a legegyszerűbb, amit tehetsz, hogy befizeted a 16 ezres csekket, akkor biztos mindenkit békén hagynak, el lesz rendezve a dolog.
2017. ápr. 12. 09:23
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy te fogyatékos vagy? Vagy csak elfelejtettél/nem tudsz magyarul?

A TE adataidat írták fel, TE vagy megbüntetve.

A tesódnak semmi köze az egészhez.

2 napod van befizetni a 8 ezret, utána 16 ezer, 30 nap után 32 ezer ,ami már kamatozik. Egy év alatt össze lehet szedni egy jó 80 ezres büntit.

Szerintem szerezz róla papírt, hogy fogyatékos vagy és adj be méltányossági kérelmet, így talán elengedik a büntetést.

2017. ápr. 12. 09:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Befizettem a csekket és 2000 rel megusztam.Nem kérdeztek semmit
2017. ápr. 12. 11:09
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Befizettem a csekket és 2000 rel megusztam.Nem kérdeztek semmit

Valahol akkor füllentesz!

2017. ápr. 12. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!