Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kik lehetnek buszvezetők?...

Kik lehetnek buszvezetők? Milyen speciális vizsgálatoknak kell megfelelni?

Figyelt kérdés
A testvérem nemsokára érettségizik és utána buszvezető akar lenni. Ő enyhe autista, de az utcán jól tud figyelni és hamar megjegyzi az útvonalakat, ha megmutatják neki, hogy jut el A-ból B-be. Azt tudom, hogy kell a kresz (az alap), de azon kívül nekem azt mondták hogy az ő esetében speciális vizsgálatok is szükségesek az orvosi vizsgálat előtt. Ha igen, akkor tudtok erről néhány információt adni ezzel kapcsolatban?
2017. márc. 29. 10:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Elöször kell B kategóriás jogosítvány, aztán C, majd D... mire ezeket megszerzi kb 1milliót fizet az oktatásért, és eltellik néhány év.

A hivatásos jogositványhoz kell háziorvostól, szakorvostól az "alkalmas" minősítés, plusz PÁV.

A google segit a PÁV-ról is találsz leírást.

2017. márc. 29. 10:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Plusz kell még GKI vizsga (szintén google).

A buszvezetéshez sok feltételnek kell megfelelni, előbb szerezzen B-s jogositványt, és kérdezzen rá az orvosnál, hogy kaphat-e hivatásos (102) minősítést.

C kategória a teherautó, a busz vezetésére jogosító, csak ez után jöhet szóba.

2017. márc. 29. 10:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. márc. 29. 10:54
 4/4 egySanyi ***** válasza:
Talán B kategóriát kaphat, de szerintem hivatásost nem. De ezt majd eldöntik a szakértők, PÁV II nem biztos hogy menne neki.
2017. márc. 29. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!