Kinek hogy tetszik az új metró?
Utaztam rajta, de majdnem olyan érzésem volt, mintha a M4-essel utaznék: semmi extra, különbség. Na jó, azért van:
1, az ajtó lassan nyit (talán biztonsági okokból); 2, a gyorsulása egyenletesebb, mint az M4-nek; 3, a motor kissé hangos, és 4, a fék nem nyikorog ugyan, de bizonyos mértékű zajossága megmaradt a szerelvény vázának;
5, ami hiányzik, az állandó fújtatás:(.
Bár az újjal még nem utaztam, de kíváncsi leszek milyen egy "igazi nyugati" Alstom után.
Utóbbi például nagyon simán fut (leszámítva a gyorsítást, de az sem zavaró), nem zötykölődik, és gyakorlatilag alig hallható, kellemes búgós kis hangja is van, simán lehet rajta beszélgetni, telefonálni normál hangon.
Bár én a régi metrót is szerettem. Igazi "retró". Fújtat, csattog, sziszeg, zörög, zakatol, billeg. Ráadásul azt mondom, belülről teljesen jól ki volt alakítva, nekem tetszett a (mű)bőr egybe ülés, a kapaszkodók is jó helyen voltak.
Aztán amúgy meg szerintem tökre mindegy, mind a régi mind az új dolgoknak megvan a varázsa, a többségnek meg soha sem fog tetszeni az ami van. Ugyanaz megy mint anno a buszokkal, jajj de jó volt az Ikarus, jajj de szarok az újak. Aztán már azon ment a sírás hogy miért van még Ikarus. Ugyanaz lesz itt is :D
Kedvemcem, hogy valaki még most is a Combino villamossal jött, hogy kíváncsi az meddig fogja bírni meg az Alstom...aztán a Combinokat is ahogy szidták, úgy megszokták és 10+ éve hajtva vannak világ egyik legforgalmasabb villamos vonalán.
Illesztéseket meg belsőt szokták kritizálni, de igazából a Nyugati típusokon is látok batár hézagokat, hatalmas műanyag elemeket, amik vagy 10 utasnyi helyet vesznek el 1-1 szekcióból.
Amúgy én arra lennék kíváncsi, aki utazott vele, az hogy látja, mennyire lehet elférni az osztott üléseken?
Mert nekem ez a bajom akár a CAF villamosokkal, akár az Alstom ülésekkel, hogy mintha a tervezésnél kifelejtették volna az emberek kezeit :D
Na időközben felkerültem rá.
Hát megértem azokat akik az összeszerelés minőségén akadnak fenn. Építőipari cégként ha így kiviteleznénk valamit akkor a büdös életben nem lenne munkánk :D És itt nem azzal van a baj hogy "szélesek" az illesztések, hanem az egyenetlenség, egyik helyen passzentos, 5 centire tőle meg befér az ujjam is.
De amúgy:
- Hiányoznak nagyon a lengő kapaszkodók.
- Kicsit csendesebb mint a régi de továbbra is relatív zajos.
- Baromi lassú az ajtónyitás, de tényleg.
- Alapvetően jó belső elrendezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!