Budapesten az 5/30 BKK napijegyet többen használhatjuk?
Megyünk Budapestre, és szeretnénk igénybe venni tömegközlekedést. Az 5/30 BKK napijegyet gondoltam megvásárolni, ami ugye 5 darab, egyenként 24 órára érvényes szelvényt tartalmaz.
A kérdésem az lenne, hogy a párommal közösen tudjuk használni ezeket a napijegyeket? Mármint nyilván napi 1-1 szelvény felhasználására gondolok.
(Vagy a tömb összes szelvényét csak egy adott személy használhatja? Névre szóló esetleg)
Nincs rajta azonosító, tehát cserélgethetitek, de egyszerre csak egy ember használhatja.
Én is úgy láttam, hogy nem névre szóló.
Nyilván úgy tervezem, hogy egyet ő, egyet pedig én használok majd egy nap. Így nincs rossz árban.
6 külön fecnit kapsz, az automata csak ilyet tud adni.
1 bizonylat és az 5 jegy.
A jegyek csak a bizonylattal együtt érvényesek.
"Arról pedig nincs információm, hogy mi van, ha együtt utaztok, de két szelvénnyel"
Akkor az van, hogy az az utas lesz pótdíjazva, aki nem tudja felmutatni az érvényesség végét jelző dátumszelvényt, amiből csak 1 van... Tehát azt az ötletet felejtsétek el, hogy ketten utaztok 1 megvásárolt 5/30-assal. Ügyfélközpontban történő vásárlásnál ez tök egyértelmű, mert ott egybefüggően kerül kiadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!