Mennyire gyakori Budapesten, hogy az emberek a metró alá
esnek?
Ha a biztonsági sávban maradsz amíg a metró megáll, akkor biztos nem esel alá :D
2017. jan. 31. 12:15
Szerintem ilyen még soha nem történt, beugrani szoktak, öngyilkosjelöltek, de beesni nem szokott senki.
2017. jan. 31. 12:17
3/10 anonim válasza:
Olyanról még nem hallottam hogy valakit direkt belelöktek, az se nagyon fordul elő hogy valaki csak úgy belesik, direktbe szoktak néha elé ugrani öngyilkosok, de ez se mindennapos dolog, az elmúlt 6 évben egy esetről hallottam. Amúgy meg ha félsz hogy beesel, akkor ne menj a peron közelébe amíg nem jön a metró, ha a falhoz állsz a legszűkebb állomásokon is van még minimum 2.5 méter közted és a lyuk közt. (De a legtöbb helyen ennél több van). Persze előfordulhat hogy jön egy ember aki belök, de simán az utcán is meggyilkolhat bárki, vagy a saját házadban is, szóval a metró nem növeli meg ennek a kockázatát. Ha meg beesel valahogy mégis és nem rögtön utána jön a metró, akkor az emberek nem fognak ott nézelődni és várni hogy meghalj, szólni fognak amint lehet hogy állítsák le a metrót, biztos lesz aki segít kihúzni téged, stb. Szerintem nem kell tartani ettől, de erre te is rá fogsz majd jönni ha használod egy darabig és megszokod:)
2017. jan. 31. 12:19
4/10 A kérdező kommentje:
Hú, köszi, most kicsit megnyugtattatok. Lehet tényleg csak meg kell szoknom, mert ha belegondolok szinte olyan mint a vonat, és attól meg nem félek.
Metrós eset nem, villamosos gyilkos viszont volt, ahol direkt rúgta az embert elé.
[link]
De ez is elszeparált 1 darab eset, nem jellemző. Ettől függetlenül bármikor előfordulhat véletlen vagy szándékos eset amikor más miatt érhet baleset, de nem lehet rettegésben élni és állandóan azt figyelni hogy vajon ki akar ártani vagy épségben hazajutsz-e.
2017. jan. 31. 12:39
6/10 anonim válasza:
Egyaltalan nincs ilyen veszely. Egy fel meterre az aroktol nem is szabad allni, ha valaki odamegy, egybol szolnak a hangosbemondon, hogy "kerjuk, hagyja szabadon a biztonsagi savot!". Valaki nagyon elszant es gonosz emberrel kene talalkoznod, hogy onnan belokjon az arokba. Amikor meg felszallsz, a metrokocsi padloja teljesen egy szinten van a padloval, ahol allsz es alig van hezag, majdnem mint egy liftnel.
2017. jan. 31. 12:41
Azért ilyen "direkt belelöknek aztán elfutnak" dolgoról még nem nagyon hallottam, talán csak a Kontroll c. filmben, de azért cseppet sem életszerű.
Évente 1-2 alkalommal nem megy valamelyik metró azért, mert valaki aláugrott/esett. (szerintem inkább az előbbi).
A kijelölt helyen kell állni, és akkor nem történik baleset. Ennyi a nagy titok.
Én 5 éve metrózom kisgyerekkel (igaz, nem napi szinten) és még mindketten túléltük.
2017. jan. 31. 12:57
Többször üt el hév embereket mint a metró. Régen én is féltem tőle, de miután napi szinten használom hulla fáradtan is (és volt hogy teljesen ittasan is) állíthatom hogy nagyon elenyésző az ilyen veszély.
Emellett minden állomáson van egy jelzőkar amit meghúzhatsz hogyha valaki beesik vágányra. Erre is egy hónapja lettem figyelmes 6 évi metrózás után.
2017. jan. 31. 13:08
5év metrós múlttal a következőket tusom elmondani: Átlag 2-3 havonta fordul elő gázolás. Nem mindig hal meg az illető, bár jobbára igen. A legtöbb öngyilkossági szándékkal ugrik be, de van aki drogos vagy részeg. Olyan is volt aki rosszullét miatt szédült a sínekre, olyan is aki öreg volt és "túlfutott" de van olyan idióta is aki leugrik a beejtett cuccáért vagy megindul gyalog a következő állomásra. Akadt aki nem abba halt bele, hogy elgázolták, hanem beverte a fejét a sínbe vagy a 825 Volt csapta agyon. Metrózni azonban nem veszélyesebb mint otthon ténykedni ( a legtöbb haláleset otthon történik).
2017. jan. 31. 15:06
Igen ez így van, beugrani szoktak öngyilkosok, illetve néha ittas emberek bebotorkálni, jobb esetben mikor pont nem jön metró.
Egyébként semmivel nem veszélyesebb mint pl. egy vasútállomáson várni a vonatot.
2017. jan. 31. 22:31
Kapcsolódó kérdések: