Budapesten mennyire gyakori, hogy az utcán lopnak vagy pedig kisebb bandák az emberre támadnak és elszedik a cuccait?
Budapest elég nagy, minden városrész más és más.
Én Budán lakom jó környéken(XII. kerület), és szinte minden dolgomat itt intézem, csak a szomszéd kerületbe(XI.) kell átmennem, és itt még soha nem fordult elő semmi ilyesmi.
Viszont ahol te jársz (Népliget,Árpád híd) nem a legjobb környékek, arrafelé tuti nem mászkálnék napi rendszerességgel egy drága laptoppal.
Ha mindig táskában tartod a válladon (átdobva a másik vállra, nem csak úgy lógatva!), vagy hátizsákban, akkor nem tudják levenni rólad meglepetésszerűen. Én évekig hordtam így a laptopot, sok már emberrel együtt.
Ha csúcsidőben metrózol a többi dolgozóval együtt, akkor a bandázástól se félj.
A táskámban van a 120ezres tabletem. 15 ezres fülhallgatóm. 10ezres powerbank az eszközeimhez. 150ezres telefon a zsebemben. Feltűnően öltözködöm. Még soha nem ért atrocitás. Este 9 felé sétálok a blahától a keletiig. Aztán vonat hazafelé. Hétvégén is mikor részegekkel van tele a vonat. Körültekintően kell sétálgatni, nem szabad magára hagyni a táskát és nem szabad hátsó vagy könnyen hozzáférhető zsebben tárolni a telefont. Persze volt már, hogy méregettek cigányok, de magabiztosan és nem sunnyogva kell elmenni mellettük. Azt szúrjak ki aki gyengének tűnik.
Jaa és köss biztosítást, a laptopon levő cuccaidat pedig úgyis kötelező két helyen is tárolni. Felhő, otthoni nas akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!