Mit gondoltok, mennyire etikus, hogy Budapesten forgalmival holnap ingyen lehet utazni?
Szerintem teljesen etikátlan. Én már azzal sem tudok teljesen egyetérteni, hogy tegyük teljesen ingyenessé a tömegközlekedést szmogriadó alatt, de arra még azt mondom, hogy lehet pozitív hatása, ha sokan leteszik emiatt a kocsit (főleg, akiknek nem muszáj).
Ez viszont egész más helyzet: azok kapnak ingyenes tömegközlekedési lehetőséget, akiknek amúgy is MUSZÁJ letenni a kocsit. Mintha valami alanyi jog lenne autóval járni, és most meg kéne váltani, hogy nem mehet valaki autóval.
Miért? Ez milyen megfordított logika?
Az lenne a jó, ha a forgalmival annyian utazhatnának ingyen, ahány személyes az autó, amire a forgalmi érvényes.
Milyen már az, hogy utazik egy négy tagú család a buszon, a papának nem kell jegyet venni, ő utazhat a forgalmival, de a család többi tagja csak jeggyel utazhat, pedig, ha autóval mennének, még a szomszéd is beférne...
:-D
Szerintem így korrekt.
Gondolom nincs autód, nem tudod mennyi pénzt visz el.
Ha már fizetik a nem kevés adót, stb.-t az autóra, akkor nehogy már ne használhassák és még a méregdrága jegyet is meg kelljen venni. Főleg úgy, hogy nem is lehet előretervezni, hogy meddig kell, így a bérlet kilőve.
De egyébként ez miért nem etikus és miért fáj neked?
Még ha ingyen lehet, se megyek a tömegnyomorba köszi!
Csak az utas lett több a jármű nem. Vagy nem számottevő.
Nem érne meg egy tömegtől összeszedett kórság egy tömegközlekedést nekem..
# 1
Súlyadó már nincs is, szóval már elméleti szinten sem azért fizetnek adót az autósok, hogy ők mehessenek az utakon.
Budapesten milyen útdíjat fizet bárki? Az M0-on most is lehet menni, máshol meg nincs útdíj!
# 2
Adót azért fizetünk, mert kell, ellentételezést nem várhatunk cserébe! Ezzel az erővel nekem is több jogom van bármihez, mert több SZJA-t fizetek, mint aki átlagbért keres. Én hol kapom meg a többletjogokat? Aki meg mondjuk munkanélküli, az meg ezen az elven meg sem szólalhat, hiszen nem fizet elég adót?
Nekem azért fáj, mert akik az év 365 napján tömegközlekedéssel járnak, azok kifizetik a viteldíjat. Míg akik egész évben kvázi élhetetlenné teszik a várost a füstölgéssel meg az általuk okozott dugókkal, azok hirtelen ingyenességet kapnak a semmire.
# 3
Persze, logikailag ez lenne a megfelelő, csak már szerintem eleve elcseszett az egész "forgalmival ingyen" ötlet. Mindenkinek ingyen, az még elfogadható is lenne, hiszen arra sarkallná az embereket, hogy tegyék le a kocsit.
#Adót azért fizetünk, mert kell, ellentételezést nem várhatunk cserébe!
Hát nem éppen kérdező..
Tudod te mennyibe kerül egy mázsa aszfalt?,
Meg hozzá a gázolaj, hogy egész nap melegen tartsd?
(főleg ebbe a hidegbe, ha vészmegoldásból kátyúznak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!