Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nevezhető egy mozdony vonatnak?

Nevezhető egy mozdony vonatnak?

Figyelt kérdés
Mármint van rá külön szavunk, de sokan vonat helyett csak egy mozdonyt rajzolnak, ha az a feladat, és ez engem mérhetetlenül felbosszant :(
2016. nov. 23. 00:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

"1.2.129. Vonat

Általában a nyílt vonalon történő közlekedés céljából forgalomba helyezett,

előírás szerinti jelzőeszközökkel felszerelt, megjelölt olyan szerelvény,

melynél működő mozdony, továbbá vonatszemélyzet van.

Forgalmi szempontból vonatként kell kezelni a jelzőeszközökkel felszerelt,

megjelölt:

a) egyedül közlekedő mozdonyt (mozdonyokat),

b) egyedül vagy pótkocsikkal közlekedő tehervágánygépkocsikat, önjáró

munkagépeket is. "

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

[link]

Úgyhogy emiatt nem volt okod mérhetetlenül felbosszanni. :)

Én a múltkor azt néztem, az M1 híradóban (talán amikor a migráncsok vonatoztatását mutatták) azt mondja a riporter lányka: "Éppen szállnak fel a mozdonyra", és közben mutatták ahogy szállnak fel a bhv személykocsikra. Azt hittem rosszul hallok. :)

2016. nov. 23. 01:19
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, akkor se bosszantsd magadat, ha mozdony plusz személykocsik helyett lerajzolnak egy motorkocsit, egy épp sínen közlekedő Unimogot, metrószerelvényt vagy egymás vállát fogó és táncoló embereket. Ezek mind beleférnek a vonat kategóriájába.
2016. nov. 23. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!