Ti támogatnátok azt, hogy a BKK vezessen be külön jegyet és bérletet minden közlekedési eszközre?
Természetesen lehetne továbbra is kombinált jegyet vagy bérletet is venni bármilyen variációban, de pl. ha valaki a munkába vagy iskolába menet csak villamossal közlekedik, annak elég lenne vennie egy villamosbérletet, ami ugyan másra nem lenne jó, de olcsóbb lenne mint a mostani kombinàlt.
Az árak egyébként a következőképpen nőnének közlekedési eszközök szerint (legfelül, a legolcsóbb, legalul, a legdrágább):
1. Busz
2. Troli
3. Villamos
4. Hév (Bp.-en belül természetesen)
5. Metró
Szerintem ez hülyeség.
Én inkább azt támogatnám, hogy olcsóbb legyen az a retek bérlet.
Meg a haljektalanok ne használják. A 24-es villamos kész fertő. Oda piszkit a hajléktalan stb.
Vagy csinálhatnának többféle bérletet. Pl van olyan, hogy közszolgálati alkalmazottaknak van, de csak 1 munkahely vehet ilyet a dolgozóinak, miközben én is közszolga vagyok, csak épp kórházban.
Egyáltalán nincs arányban az ár és a szolgáltatás minősége
Hurrá, feltaláltad a "boldog békeidők" rendszerét!
Villamosjegy 1.- Ft /villamosra, trolira, metróra HÉV-re/;
Buszjegy 1,50 vagy 2.- Ft volt;
A metró kivételével mindegyik olcsóbb lenne mint most.
Pl.:
Busz bérlet (teljes áru): 2000 Ft
Troli bérlet: : 4000 Ft
Villamos: 6000 Ft
Hév: 8000 Ft
Metró: 10 000 Ft
A kombinált bérletnél meg kéne adni a használni kívánt járműveket és az alapján történne a díj számítás. Pl. ha valaki busz-villamos bérletet akar, akkor amnak összesen 8000 Ft lenne a bérlet (2000+6000).
Egyébként a fent említetett árak csak példának szolgálnak. A lényeg, hogy a metrón kívül, önmagában mindem közlekedési eszköz olcsóbb lenne mint most.
Dualizmus? :D
A boldog békeidők alatt a szocializmust értette a válaszoló, mert akkor volt az a rendszer, amit leírt.
Amúgy szerinted a valódi dualizmus idején, 1918-ig bezárólag létezett busz, troli, nehézmetró? Úristen... Persze kimoshatod magad azzal, hogy kísérleti omnibusz már volt, de ez nem változat a tényen, hogy ezt csúnyán benézted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!