Érvényes egy volán bérlet átszállásokra is?
Amíg rá nem kérdeztem a volánnál, azt hittem tudom a választ, ami az volt, hogy igen, mert csak a távolság számít, amíg azon belül utazik az ember és nem telik el 24 óra indulástól érkezésig, a bérlet érvényes. De a volánnál azt mondták, átszállásra lehet olyan bérletet kérni, amin fel van tüntetve egy átszállási hely. Ezt viszont nem értem, nem automatából származó bérleten tudomásom szerint nincs feltüntetve semmi a távolságot leszámítva, ezért kell a bérletigazolvány. Ráadásul az elől, hogy akkor érvényes-e egy x km-es bérlet, ha nem közvetlen járattal megyek, csak kitérő választ adtak, hiába kérdeztem, hogy ez most akkor igen vagy nem.
A gondom az, hogy van egy buszmegálló százötven méterre a házamtól, az állomás viszont három kilométerre van. A járatok itt úgy vannak összehangolva, hogy innen egy busszal el tudok menni az állomásig, majd ott bőven fel tudok szállni a másik buszra. A munkahelyem azonban azt mondta nem támogatja a bérletet, ha átszállással akarok menni. Ezt viszont nem értem, mi a különbség 26,1 és 27,6 km között, ha a bérlet 30 km-t fed le?
Emellett a volán oldalán ez szerepel:
"Egy utazásnak tekinti a VOLÁN a többszöri átszállással történő utazást, ha az az első utazás megkezdésének napját követő nap 24. órájáig befejeződik.."
Ezek szerint nem számít az átszállás. De akkor miért hajtogatja a volán az átszállásos bérletet és miért utasítja vissza a munkáltatóm a bérlettámogatást, ha átszállással megyek, mert nincs kedvem hajnali fél ötkor három kilométert gyalogolni hetente hatszor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!