Az olyan kicsi településeken, ahol IC, ill. nemzetközi vonatok is megállnak, lehet venni IC jegyet, nemzetközi jegyet, fekvő-és hálókocsijegyet? Ha igen (mert gondolom igen, ha már megállnak), hogyan?
3-as!
Nem néztem meg több napot, de holnap a IVO ANDRIĆ nemz.gyors és az AVALA EC igen.
Mindkettőn egyes kocsik belföldi forgalomban igénybe vehetők.
Ezek csak példák voltak,mondhattam volna még pl. Muronyt (több romániai vonat is megáll),vagy több kisebb megállót Kunszentmiklós és Kelebia közt(az Avala ugye ezek között mindenhol megáll). Csak nem tudom pontosan,hogy megy ilyen helyeken a jegyeladás (mert főleg magasabb osztályú vonatokról van szó).
Utolsó:
Ez azért szokott lenni,hogy el tudják látni a kisebb településeket is,ehhez pedig ne kelljen külön vonat.Rosszabb esetben egy nemzetközi vonatból bizonyos viszonylaton konkrétan személyt csinálnak. Ez valahol érthető,valahol viszont nevetséges,mivel ellentmond az EC követelményeknek.
Tök mindegy, hogy példa volt, vagy sem.
A lényeg az, hogy nem vehetsz akárhol jegyet, mint írtuk.
"Ez azért szokott lenni,hogy el tudják látni a kisebb településeket is,ehhez pedig ne kelljen külön vonat.Rosszabb esetben egy nemzetközi vonatból bizonyos viszonylaton konkrétan személyt csinálnak. Ez valahol érthető,valahol viszont nevetséges,mivel ellentmond az EC követelményeknek."
Én csak azt látom, hogy ott van a sínpár és álljon meg ott a vonat, amire rájátszik az is, hogy sorra elmaradtak a nagyívű fejlesztések, amik az IC/EC vonatokat érintené (és nem kellene kényszerből megállnia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!