Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A buszsofőrök miért hívják...

A buszsofőrök miért hívják autónak a buszokat?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam már buszvezetők szájából, hogy "ezen az autón", "azzal az autóval", és csak később esett le, hogy a buszáról beszélt. :o)

2016. okt. 16. 12:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Végülis autó igen, csak nagy. :o)

Köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 17. 07:37
 12/20 veterán vas ***** válasza:

Általános értelemben az autó: "földön közlekedő, kerekeken guruló, önerőből mozgó jármű" (wikipédia)

Szerintem a busz tökéletesen megfelel ennek a meghatározásnak.

Miért, Te minek hívnád? ;)

2016. okt. 17. 09:37
 13/20 Tubarózsa ***** válasza:
48%

#7 en a mai napig kocsinak hivom a buszt. Ritkán autonak. Kollégáim is használják a kocsi kifejezést rá.

Üdv egy buszsöför

26N

2016. okt. 17. 09:53
 14/20 anonim ***** válasza:
A mountain bike-osok miért hívják bringának a hegyikerékpárt?
2016. okt. 17. 14:47
 15/20 A kérdező kommentje:
Vas: én busznak hívom a buszokat. Az autó max. 5 személy szállítására alkalmas földön közlekedő jármű. :o)
2016. okt. 18. 13:44
 16/20 anonim ***** válasza:

Akkor a 9 személyes kisbusz sem autó? És a 6 vagy 7 személyes? Az a fogalom meg, hogy teherautó, mond valamit?

Szvsz az autó kategóriába tartozik a személyautó, a busz és a teherautók is.

2016. okt. 18. 13:49
 17/20 A kérdező kommentje:
A kisbusz az kisbusz, az autó az autó, a busz meg busz. Nem olyan nehéz ez, csak a fogalmakkal kell tisztában lenni.
2016. okt. 18. 18:56
 18/20 veterán vas ***** válasza:

Ha jól értem, Te elvárod tőlünk, hogy "tisztába legyünk a fogalmakkal". Ezzel ellentétben, Te nem vagy hajlandó elfogadni, hogy azt nyilvánvaló tényt, hogy az autóbusz, nem más mint egy autó. (tekintve, hogy a neve is az)

Azt hiszem, itt a kérdést lezárhatjuk. :)

2016. okt. 19. 09:08
 19/20 Alex Fly ***** válasza:

Veterán vas: az általad definiált fogalom az automobil. Az auto gyök egyszerűen azt jelenti, hogy önmaga. Lásd automata, autonómia, autoriter, stb.

Mindenesetre aznautóbuszt röviden autónak nevezni még mindig logikusabbnak tűnik, mint ugyanezen névvel emlegetni a személygépkocsit, amely kifejezésben elő sem fordul az említett szó...

2017. jan. 15. 14:07
 20/20 anonim ***** válasza:
A kamiont meg általában traktornak hívják a sofőrök, és akkor?
2017. jan. 15. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!