Csak engem zavar, hogy az utasok többsége a távolsági buszokat, vonatokat veszi igénybe elővárosi közlekedésre?
Sokszor látom távolsági buszokon, hogy a több száz kilométerrel távolabb lévő városba tartó buszokkal utaznak a szomszéd falvakig, elvéve a helyet az elől aki tényleg messzire utazna. Mert van olyan sofőr aki nem enged álló utast szállítani.
Vagy például nagyon sokan járnak Ceglédig a szegedi IC-kel, hol ott egy csomó zónázó vonat, vannak olyanok is akik képesek helyjegyet venni a debreceni/nyíregyházi ic-kre. De láttam már olyat is aki Ferihegyig utazott vele. Szintén elvéve a helyet az elől aki Debrecenig menne.
nem a kérdésre válaszolok, de hasonlít egy cseppet..
itt Újbuda környékén sokan járnak távolságival a kék helyett viszonylag rövid távra...éppenhogy városhatár, vagy pár megálló Kelenföldről...az utas utazni szeretne..a lehető leggyorsabban, a lakásához legközelebbi megállóhoz...
Ennyi erővel engem is letolhatsz.. nem kell gyorsvonatra sem jegyet vennem.így ha pl Vacra mennék mehetnék a keletiből
Most ha a tisztelt utas megveszi a ic jegyet,miért ne utazhatna rajta..
Én is szoktam nagytávolságú buszjárattal rövid távra utazni. 17 órakor elég egyszerű eldöntenem, hogy
- felszállok a távolsági buszra, ami kevesebb helyen áll meg és 17:25-kor leszállhatok róla,
vagy
- megvárom a fél óra múlva induló falujáró buszt, aminek 40 perc a menetideje, és 18:10-re érek haza.
Akkor, mikor reggel 6 előtt indultam munkába.
Tarthatsz kérges lelkűnek, de nem zavar, ha téged ez zavar.
Tapasztalom azt is, hogy több városi lakos használja városon belül a VOLÁN járatokat. 10 km-es jegy bőven elég, és 250 Ft-ba kerül. A városi jegyárak, elővételben, 300 Ft-nál kezdődnek; buszon váltva legalább 400 Ft. (Sőt, akár ingyenes is a VOLÁN buszon. Nem szabályos, de a városba érő, buszállomás felé haladón, a sofőr inkább csak int. Mikor nemsokára kiszállhat, pihenhet, ehet, ihat, nem kezd el bajlódni a jegyadó készülékkel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!