Távoktatásra kezdtem járni ebben az évben, utána jártam és ha jól értettem semmilyen kedvezményre nem vagyok jogosult. Esetleg létezik bármi megoldás? Tényleg nem kapok semmilyen kedvezményt, a budapesti közlekedésre és a MÁV közlekedésre sem?
De, nagyon sokban különbözik a levelező- és a távoktatás.
A levelező oktatás iskolarendszerű képzés, a távoktatás pedig nem, ezért nyilván nem jár hozzá diákigazolvány sem.
Távoktatásban évente 3-5 alkalommal találkozol maximum az oktatókkal, míg levelezőnél minimum havonta egyszer. (van, ahol minden héten pénteken+szombaton vannak 8-20-ig órák)
Arról pedig senki sem tehet, hogy az általad választott képzés csak ilyen formában indul. Megoldod másképp, vagy választod ezt. Nem kötelez senki sem arra, hogy ilyen képzésre járj.
Hiába mutogatsz akármilyen papírt, nem vagy diák/hallgató, tehát nem jár utazási kedvezmény. 30 000 Ft körüli összegért viszont vehetsz egy évre érvényes Start Kártyát, amivel 50%-os kedvezménnyel utazhatsz vonaton, másodosztályon, ráadásul gyorsvonati pótjegy megfizetése nélkül akárhová az egész országban. Számold ki, hogyha megéri, akkor érdemes beruházni rá. Mert ugye azzal nem csak a suliba tudsz elmenni olcsóbban, hanem akárhová az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!