Melyek Budapest legrosszabb tömegközlekedésű részei?
#29 nézd meg a menetrendet. Óránként??? :D Nem tudom miről beszélsz reggel legrosszabb, 45 perc alatt az Astoriánál vagyok. Kb 30 perc reggelente az Örs, de kertvárosból, mit várnék? Persze van hogy zsúfolt, de legrosszabbnak nem mondanám.
2017. okt. 27. 23:45
Margitsziget kicsivel több mint egy óra, de ne úgy akarjuk megválaszolni a kérdést, hogy a város másik felébe mennyi idő eljutni!? Mikor vannak olyan helyek, ahol 1 km-en belül egy busz jár 30-60 percenként! Vagy teljesen idióta módon fednek le egy városrészt.
2017. okt. 27. 23:56
33/42 A kérdező kommentje:
Csillaghegyet aláírom. 276E-t nem ismerem, de menetrend szerint jobb mint a 34. :)
Jó kérdés, látom kiemelted! :)
Bár én azóta is azt mondom, hogy a III. és a XVII. kerület. A többinek nincs is nagyobb bajom a tömegközlekedésével.
Óbudára jártam pár évig az 1-es villamos felújítása és a fonódó építése alatt teljes időtartamban (még jó, hogy a kettő alig fedte egymást).
Most egy hasonló adottságokkal rendelkező városrészben van dolgom (földrajz, elhelyezkedés stb).
Hát, ég és föld...
Egy Deákra a 10 percenként járó, rettenet zsúfolt, dugóba kerülő 9-es busszal eljutni hol 20, hol 40 perc alatt; vagy pedig valamivel szellősebb villamossal csaknem mindig 20-25 perc alatt; és ha az a vili, ami kell, el is megy az orrod előtt, egy másikkal elmész abba a megállóba, ahol már nagyobb a választék.
2017. okt. 28. 20:22
35/42 A kérdező kommentje:
#34 Csak nem Albertfalvára gondolsz? :)
Majdnem. :D
Gondolhatunk Albertfalvára is, bár arról nem nyilatkozom, nem ismerem, csak bringával voltam párszor meg egyszer a kocsiszínben, nyílt napom. ;)
2017. okt. 29. 08:20
XVII. kerületi lakosként nem mondanám különösebben rossznak az itteni közlekedést: Jó a lefedettsége, noha csak buszunk van, se villamos, se troli se semmi egyéb, a járatok többnyire sűrűn járnak, reggel a belváros felé, délután pedig a belvárosból kifelé okoz(hat) gondot a torlódás, és a teli buszok, viszont ilyenkor a 169E (Örs Vezér Tere - Pécel, Kun József Utca), és a 97E, illetve reggelente a 261E (Örs Vezér Tere - Rákoskeresztúr Városközpont, csak reggelente jár) 8 perces követési idővel járnak, illetve ott van a 161-es is, úgyhogy a Központból, és környékéről hamar (20-25 perc) be lehet jutni az Örsre, Rákoscsabának meg ott van a 276E, és hétköznaponként a 176E.
2018. jan. 26. 21:01
38/42 A kérdező kommentje:
#37 Addig örülj, amíg nincs villamos/hév/metró, mert akkor aztán kigyomlálják a buszokat, jobb esetben csak ritkítják, és a jó lefedésnek annyi. :D
A metrófelújítás óta a 34 a Lehelig jár, ez nekem jobban tetszik, maradhatna így a későbbiekben is (sőt!!!! :D). De hogy mi lesz itt a középső szakasz (Nagyvárad tér – Lehel tér) felújítása alatt... A három legnagyobb forgalmú megálló is beleesik. A 9-es busz, 4-6-os már így is KO. A metrópótlók még épp bírják, de a II. szakasznál jóval több lesz az utas.
Igen, csak mivel sok helyen kivitelezhetetlen a buszsáv, így a busz reggel álldogál a dugóban...megtörtént már, hogy két olyan megálló megtétele busszal, ami ideális körülmények között max 2-3 perc, 10-14 perc volt a dugó miatt, főleg akkor, mikor 300Ft alatt volt nemrég az üzemanyagár, és esett is az eső.
2018. febr. 18. 21:53
40/42 A kérdező kommentje:
Na, akkor képzeld el ugyanezt villamossal, mert az autók a síneken közlekednek (fonódó villamos). :D
Kapcsolódó kérdések: